Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BLUE CRUSH
BLUE CRUSH (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BLUE CRUSH 

Om voor de hand liggende redenen is surfen in ons landje een ver van mijn bed sport. Tieners die tijdens de vakantie willen wegdromen naar het exotische paradijs Hawaï om daar in het leuke gezelschap van knappe grieten met blote buiken te genieten van een bruisende zee, priemende zon, heerlijke seks en idyllisch surfen, komen vast wel aan hun trekken in de ontspannende en romantische avonturenprent Blue Crush van de prille Amerikaanse acteur, scenarist en regisseur John Stockwell.    

BLUE CRUSH (c) The Movie Database (TMDB)
BLUE CRUSH (c) The Movie Database (TMDB)


Dit aardig droomweg niemendalletje is gebaseerd op Susan Orleans tijdschriftartikel ‘Surf Girls of Maui’ en vertelt het verhaal van Anne Marie, een ferme babe met een Baywatch-Barbie-look, die blijkbaar is geboren om als professionele surfmeid hoge golven te scheren. Als kind is ze reeds gepassioneerd door haar surfplank en maakt ze naam in dit tot de verbeelding sprekend sportmilieu. Ze is getraumatiseerd door een bijna dodelijk ongeluk tijdens één van haar sportieve gevechten tegen de gigantische golven. Daarenboven laat haar moeder onverwachts het gezin in de steek. Anne Marie staakt haar studies om in te staan voor de opvang van haar eigenzinnige jongere zus en moet daarom als kamermeisje de troep opkuisen die de onverschillige toeristen achterlaten in hun dure hotelkamers. Maar Anne Marie heeft liters girl power en traint als bezeten voor het jaarlijks Pipe Masters Tornooi. Of ze haar trauma overwint, het maakt als professionele atlete en haar wilskracht sterker is dan de ontluikende liefde voor een jonge en rijke sportvedette, ontdek je best zelf.

Blue Crush is een simpel maar best aardige romantische zomerteenpic met een alles behalve waterdicht scenario maar die door de digitale fotografie van het adembenemend surfen op de metershoge en indrukwekkende golven, zorgt voor een visueel suizend  spektakel en een fikse adrenaline opstoot. Bovendien bruist deze popcornprent van de morele boodschappen (ontdek en benut constructief je eigen potentiële mogelijkheden, camaraderie domineert egocentrisme, geloof in je zelf en overwin je trauma’s), de frisse en jeugdige humor (de condoomscène), de obligate omkleedscènes en de opgewekte muziek.

Genre: actie
Jaar: 2002
Regisseur: John Stockwell
Cast: Kate Bosworth, Michelle Rodriguez, Matthew Davis, Sanoe Lake
Land: USA
Speelduur: 104 minuten

Related posts