Subscribe Now
Trending News

Blog Post

GRIZZLY RAGE
GRIZZLY RAGE (c) Sonar Entertainment
Flashback

GRIZZLY RAGE 

Als je dacht dat Cocaine Bear het vriespunt bereikte als het op slechte beren-CGI aankomt, dan heb je zonder meer de Canadese (televisie)film Grizzly Rage nog niet gezien. Op zich niet zo verwonderlijk als je weet dat deze miskleun voortkomt uit de RHI Entertainment-stal, een label dat er prat op gaat kwaliteitstelevisie te brengen, maar helaas producten op je afvuurt waar je al na vijf minuten een indigestie aan overhoudt.

GRIZZLY RAGE (c) The Movie Database (TMDB)
GRIZZLY RAGE (c) The Movie Database (TMDB)

Grizzly Rage ging rechtstreeks in première op het video-on-demand kanaal Movie Central On Demand en is de 2e titel in de Maneater-serie die gemaakt werd voor het alom gevreesde Syfy. Bridge Pictures vond het nodig om deze rommel op dvd uit te brengen met de hoop liefhebbers van animal attack films te plezieren. Mooi niet dus, tenzij je het moet hebben van een film waarin het beest een man in een berenpak is, terwijl de vier tieners je anderhalf uur vervelen met zinloze dialogen en voorbijgestreefde machopraat. Grizzly Rage volgt het stramien van een groep tieners die er met hun 4X4-jeep er een weekendje op uit trekken. Zoals in iedere horrorfilm kiezen ze voor het verboden pad. Door hun gestuntel rijden ze een grizzlywelp dood en natuurlijk zint mama beer op wraak.

Met dit soort ongein zou iedere amateurfilmer op zijn minst een amusante horrorfilm moeten kunnen maken, maar dat is helaas buiten David DeCoteau gerekend. Een man met meer dan 180 films op zijn cv, waaronder het in horrormiddens best wel gesmaakte Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama, maar ook massa’s porno. Het is duidelijk dat voor DeCoteau een film een product is. Ook niet wat het acteerwerk betreft en nog minder de horror, want de slachtoffers zie je nooit samen in hetzelfde beeld met de beer. Hooguit krijg je wat rode verftintjes over je televisiescherm. Dat soort horror dus, als je het woord horror überhaupt al kan gebruiken…



Genre: animal attack
Jaar: 2007
Regisseur: David DeCoteau
Cast: Tyler Hoechlin, Graham Kosakoski,Brody Harms, Kate Todd
Land: Canada
Speelduur: 86 minuten

Related posts