Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE FLESH MERCHANT
THE FLESH MERCHANT (c) IMDB Pro
Flashback

THE FLESH MERCHANT 

De kans dat je ooit al hebt gehoord van The Flesh Merchant, laat staan hem gezien hebt, schatten we eerder klein in. Tenzij je een verzamelaar bent van fysieke media en blindelings alles koopt wat Vinegar Syndrome je aanbiedt. Ondertussen heeft Vinegar Syndrome de samenwerking met haar zusterlabel Culture Shock Releasing stopgezet. Deze kleine distributiemaatschappij specialiseerde zich er in om obscure VHS-tapes opnieuw uit te brengen op Blu-ray en met een sterke focus op de films uit de jaren 80 en 90. Kortom vergeten films waar maar weinig auteursrechten op rusten en een publiek voor is, al was het maar onder het mom van “so bad it’s good”. Een definitie die helemaal niet van toepassing is uit deze thriller uit 1993 van Mike Tristano, maar eerder het etiket “so boring you want to stop it after 10 minutes” verdient.

Mike Tristano noemt zichzelf een “bijna legendarische figuur in de wereld van onafhankelijke cinema” en wel door zijn kennis van wapens die geleverd moeten worden bij de opnames van B-films. Hij werkte op dat vlak samen met mensen als Roger Corman (wie niet?), Sam Raimi, Brian Yuzna en Adam Rifkin tot hij in 1990 ook dacht dat hij zelfs films kon schrijven, regisseren en (waarschijnlijk bij gebrek aan andere geïnteresseerden) ook produceren. Titels als The Demon Lover, CyberSeeker of Cannibal Taboo spreken voor zich. Tussen de 14 straight-to-dvd titels die hij maakte zat ook The Flesh Merchant, nu heropgevist door Culture Shock Releasing.

The Flesh Merchant
THE FLESH MERCHANT (c) IMDB Pro

De titel moet je zeer letterlijk neme,n want deze politiethriller, waarin veel softcore-porn verwerkt zit, gaat over een sinistere sekshandelbende, die in het centrum van Hollywood mooie vrouwen ronselt met de belofte dat ze actrice kunnen worden. Spannend wordt het nooit, eerder klungelend. Dat komt zeker door de bijna potsierlijke acteerprestaties van zowat iedereen die monotoon, zonder ook maar één greintje emotie, zijn tekst staat af te rammelen. Er wordt wat heen en weer geschoten, de vrouwen krijgen ofwel wat meppen rond de oren of gaan uit de kleren. Meer valt er niet te zien op deze Blu-ray. En hoewel er waarschijnlijk met man en macht is gewerkt om dit schabouwelijke onding van een degelijke transfer te voorzien, lijkt het nog steeds alsof je naar een VHS-tape kijkt. Dit heeft zeker zijn charme maar of dit nu 30 euro waard is laten we in het midden.

The Flesh Merchant is beschikbaar op Blu-ray via Culture Shock Releasing.

Genre: thriller, politiefilm, pulp
Jaar: 1993
Regisseur: Mike Tristano
Cast: Neil Delama, James Adam Tucker, Margo Romero, Joe Estevez, Don Stroud
Land:  USA
Speelduur: 100 minuten

Previous

THE FLESH MERCHANT

Related posts