Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KILLER’S DELIGHT
KILLER'S DELIGHT (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

KILLER’S DELIGHT 

Killer’s Delight is één van de vele Amerikaanse slasherfilms die slaafs het sjabloon van het genre volgen. En hoewel weinig verrassend, een best genietbare titel die uit de vergeethoek is gered dankzij een release op Vinegar Syndrome. Regisseur Jeremy Hoenack’s eerste en enige speelfilm – voor de rest houdt hij zich vooral bezig met het geluid op de filmset – bereikte geleidelijk een cultstatus.

In een interview op de Vinegar Syndrome-release zegt hij zich niet te schamen voor het geleverd werk en dat is best wel waar. Geen film die je moet zien om te geloven hoe slecht hij wel is, maar wel een degelijke slasher/politiefilm die zich alleen vanwille het budget niet kan meten met wat pakweg Clint Eastwood deed.

Niet dat het verhaal origineel is, in feite is het niet meer dan de zoveelste variant op het Ted Bundy-verhaal, maar dan met een bestelwagen en met Valley Ridge in San Francisco als decor. Het verhaal werd bedacht door Maralyn Thoma, een secretaresse bij Columbia Pictures die het voor elkaar kreeg om scripts te mogen schrijven voor populaire series als General Hospital, Days of Our Lives en Santa Barbara.

James Luisi and Hilarie Thompson in Killer's Delight
JAMES LUISI en HILARIE THOMPSON in KILLER’S DELIGHT (c) IMDB Pro

Alles is wel low budget en dat zie je ook wel. Iedereen met een bepaalde taak bij de film werd ook gevraagd om een acteerrol op zich te nemen, zo dat men wat kosten kon besparen. Een amateuronderonsje dat samen wordt gehouden door James A. Luisi als de detective Vince De Carlo, die zweert niet te zullen slapen vooraleer hij de seriemoordenaar in de boeien slaat.

Killer’s Delight, in verschillende Europese landen werd uitgebracht onder de titel The Sport Killer of The Dark Ride, is nooit echt spannend of creepy, maar ook nooit ridicuul. De film heeft wel een hoge televisiefilmvibe, maar kijkt lekker weg en is perfect kijkvoer voor fans van jaren 70-films. De film is uitgebracht op Vinegar Syndrome op Blu-ray.


Genre: thriller
Jaar: 1978
Regisseur: Jeremy Hoenack
Cast: James Luisi, Susan Sullivan, John Karlen, Martin Speer, Hilarie Thompson, Anne-Marie Martin, Sandy Alan, George Buck Flower
Land: USA
Speelduur: 85 minuten

Related posts