Subscribe Now
Trending News

Blog Post

TWO WEEKS NOTICE
TWO WEEKS NOTICE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

TWO WEEKS NOTICE 

Het was te verwachten dat de Amerikaanse beeldige Sandra Bullock vroeg of laat zou worden gekoppeld aan de elegante Brit Hugh Grant. In de romantische komedie Two Weeks Notice was het dan eindelijk zo ver. Volgens de roddeltantes waren de 2 megavedetten tijdens de opnames ook zelf een relatie begonnen. Het stel wilde dit niet ontkennen of bevestigen. Kortom, dit was extra publiciteit voor de goed geoliede promotiemachine. En dat is wel nodig want veel stelt Marc Lawrence peperduur – Grant alleen streek maar liefst 12,4 miljoen euro op – langspeelfilmdebuut niet voor!

TWO WEEKS NOTICE (c) The Movie Database (TMDB)
TWO WEEKS NOTICE (c) The Movie Database (TMDB)

De briljante advocate Lucy Kelson leeft voor haar altruïstische idealen. De stinkend rijke New Yorkse bouwondernemer George Wade daarentegen vult zijn dagen als geldverkwistend fuifbeest. Zij heeft een warm hart voor tot slopen veroordeelde gebouwen. Hij streelt enkel zijn eigen ego en heeft méér dan een zwak voor langbenige schoonheden. Het is evident dat de wegen van deze 2 absolute tegenpolen elkaar moeten kruisen. En inderdaad, want hij doet haar een professioneel voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren en ras is ze de juridische adviseur in George’s multinational.

Althans dat denkt ze want voor ze het goed beseft, is ze meer zijn allesomvattende en persoonlijke kinderjuf. De egocentrische miljonair telefoneert voor elke trivialiteit naar Lucy om haar advies over onder meer zijn nieuwe kledij, zijn sexy ‘slippertjes’ of zijn echtscheiding, in te winnen. Je zou van minder een maagzweer krijgen. Wanneer George zijn belofte breekt en het plaatselijke buurthuis toch wil amoveren en hij meteen al zijn charmes aanwendt om een nieuwbakken advocate te versieren, slaan bij brave Lucy zowaar alle stoppen door.

Hoewel Two Weeks Notice extreem voorspelbaar is en alle clichés de revue passeren, is deze zeemzoete romkom toch nog best leuk en een genietbare verstrooiing voor jonge verliefden. Duidelijk dus niet omwille van het banale verhaal, de brave mis en scène of de flauwe grappen maar enkel en alleen door de klasse en het onvoorstelbaar perfect gedoseerd komisch talent van Hugh Grant. Als stamelende en rotverwende klunsmiljonair – een handelsmerk dat hem sinds About a Boy als een maatpak zit – speelt deze gladde ‘Englishman in New York’ de mooie la Bullock – tevens de producente van de film – met hilarisch brio van het scherm. Grants geestige act wordt bovendien muzikaal opmerkelijk begeleid door Grammy-slokop Norah Jones – tevens goed voor een cameo – en The Counting Crows.


Genre: romcom
Jaar: 2002
Regisseur: Marc Lawrence 
Cast: Sandra Bullock, Hugh Grant, Alicia Witt, Dorian Missick, Robert Klein
Land: USA
Speelduur: 101 minuten

Related posts