Subscribe Now
Trending News

Blog Post

STORM WARNING
NADIA FARÈS in STORM WARNING (c) IMDB Pro
Flashback

STORM WARNING 

Wat een gezellig boottochtje en visserspartijtje had moeten worden met zijn nieuwe vlam, valt voor Rob in het water wanneer het weer plots volledig omslaat en ze verdwaald raken. Om voor het ergste van de regen te schuilen, besluit het koppel hun toevlucht te nemen tot wat een verlaten boerderij leek. Zo komen ze van de regen in de drop, want wanneer de bewoners van het huis, twee broers en hun dominante vader thuiskomen, blijken die niet opgezet te zijn met het bezoek. De spanning is meteen te snijden en de harde realiteit dringt zich al gauw op aan Rob en Pia. Om te overleven mogen er geen taboes zijn…

Toen Jamie Blanks in 1998 Urban Legend regisseerde, wist hij toch enkele blikken in zijn richting te krijgen. De cultslasher, die al even typisch nineties is als Eurodance, was een vermakelijke tienerhorrorfilm die als één van de eerste stadsages zo naar het witte doek bracht en het daardoor zelfs tot lesmateriaal heeft weten te schoppen.

Het is van zijn hand dat 9 jaar later deze Storm Warning komt, maar laten wij u al een waarschuwing geven: die is een stuk minder “legendarisch”. Het is zelfs teleurstellend, met slechts enkele – voornamelijk rode – hoogtepuntjes. Ja, één van de elementen die Urban Legend op de kaart wist te zetten, waren de creatieve executies en dat is zonder twijfel ook het punt waar deze prent nog het meest mee mag pochen.

David Lyons in Storm Warning
DAVID LYONS in STORM WARNING (c) IMDB Pro

Zelfs in de bravere “rated”-versie die wij hebben bekeken, ogen de moorden origineel, bloederig en toch ook geloofwaardig. Vooral zijn tekortkomingen valt niet te ontkennen dat de eerste dode in de film – dat er uitziet als geen onaardige hommage aan Hellraiser – zeker memorabel is, de award voor beste special effects op Screamfest 2007 voelt zeker verdiend. Het is duidelijk dat de regisseur wel weet hoe horrorgeweld in beeld te brengen. Ook leuk is Nadia Farès, die als Pia zich snel weet te ontpoppen tot een powervrouw en haar huid duur verkoopt De evolutie van een dame die gruwt bij het idee een vis te doden naar een staalharde overlever was dan ook tof.

Jammer dat zij en het handvol foltermoorden gevangen zitten in zo’n zwak en uitgekauwd plot. Geschreven door Everett De Roche eind jaren ’80, begin jaren ’90, met een cast van perverse rimboebogans – zeg maar Australische hillbilly – als slechteriken komt de film zo’n 4 jaar te laat want het in 2003 verschenen Wrong Turn had die markt al geclaimd en deed het ook lichtjes beter. Ofschoon, die niet zo tergend traag was als het er op aankomt om actie te tonen, want backwood killers gaan nooit het meest opwindende horrorplotelement worden. Deze Down Under griezelshow treuzelt gewoon veel te lang met echt te beginnen.

Eerst is er Rob die ene dubieuze beslissing na de andere neemt voor hemzelf en Pia (die er net iets te gemakkelijk in meegaat) waarmee hij dieper in de puree helpt. Vervolgens hebben we de confrontatie met de broers, dat overgaat in het typische jennen van het koppel, met de nodige predatorale uitspattingen en anti-Franse beledigingen. Dat is dan wel ongemakkelijk maar ook niet meer dan dat. En zo zijn we bijna een uur ver voor Storm Warning begint met waarvoor mensen meestal naar horror kijken… Op alle vlakken is deze griezelprent: too little and too late…


Genre: horror, thriller
Jaar: 2007
Regisseur: Jamie Blanks
Cast: Nadia Farès, Robert Taylor, David Lyons, Mathew Wilkinson
Land: Australië
Speelduur: 82 minuten

Related posts