Subscribe Now
Trending News

Blog Post

EMA
EMA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

EMA 

Cinefielen dragen de Chileense regisseur Pablo Larraín een warm hart toe. Terecht, want de in Santiago geboren en veelvuldig gelauwerde maestro zorgde de voorbije jaren met No, El Club, Neruda en Jackie voor verrukkelijke hersensnoep. Met zijn heel eigen stijl en de eigengereide manier waarop hij thematieken benadert, behoort hij samen met Sebastián Lelio (Gloria, Una Mujer Fantástica, Disobedience) tot het kruim van de contemporaine Zuid-Amerikaanse cinema. Met Ema, bewijst Larrain alweer zijn onnavolgbaar meesterschap in het intellectuele art- en indie-filmgenre.

Ema (schitterend vertolkt door Mariana di Girolamo) is een danseres bij een experimenteel gezelschap onder leiding van haar echtgenoot slash choreograaf Gastón (Larrains fetisjacteur Gael García Bernal in alweer heel goede doen). Na enkele schokkende gebeurtenissen besluit het echtpaar hun 7-jarig adoptiezoontje Polo af te staan. Ondanks deze indringende beslissing wil Ema uiteindelijk niets liever dan herenigd worden met haar zoon.

Ema’s evenwicht tussen ratio en emo is totaal zoek en in de nasleep hiervan verkruimelt stilaan haar huwelijk. Toch broedt ze, met de hulp van haar rebels vriendinnenclubje, op een vernuftig plan om haar zoon terug te krijgen. Schuld, liefde, hoop en verlangen zorgen voor een fervent en vurig audiovisueel spektakel dat beslist blijft nazinderen.

EMA (c) The Movie Database (TMDB)

Ema is enerzijds een explosief, stijlvol, knap vormgegeven, verbijsterend dansdrama en anderzijds een gewaagd, bij momenten wat ondoorgrondelijk doch sterk psychologisch vrouwenportret. Larraíns regie is naar gewoonte manipulatief, hypnotiserend, artistiek gekunsteld, sterk doordacht en wordt deze keer nadrukkelijk ondersteund door uitstekend camerawerk van Sergio Armstrong (die fel uitgelichte smeulende straten en die uitgebalanceerde kleurrijke lange takes), een pompende ambient-reggaeton-soundtrack van elektro-componist Nicolas Jaar en sensueel opzwepende moderne dansscènes. Ema is niet Larrains beste, maar wel zijn meest aparte en uitdagende film.

GENRE: drama
JAAR: 2019
REGISSEUR: Pablo Larraín
CAST: Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal
LAND : CHILI

Related posts