Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Trailer Waarom Wettelen
WAAROM WETTELEN (c) KFD
België boven

Trailer Waarom Wettelen 

Wat hebben een onbekend Vlaams dorp, een meerdaagse begrafenisstoet, de macarena en een circusact met elkaar gemeen? Vanaf 23 oktober kan je dit op het witte doek ontdekken in Waarom Wettelen, het regiedebuut van Dimitri Verhulst, auteur van o.m. De Helaasheid der Dingen.

Een absurde tocht door het mooiste en lelijkste van Vlaanderen, een avontuur vol verrassingen waar niemand op voorbereid is en waarvan de weg erheen fascinerender is dan de eindbestemming. Voor het eerst stapt het mysterieuze Waarom Wettelen uit de schaduw en onthult zijn poster en trailer, die je niet onberoerd laat.

Check de trailer hieronder en oordeel vooral zelf:


Waarom Wettelen volgt een bonte groep familieleden en vrienden op de begrafenis van de net overleden Christine. Daar duikt plots haar notaris op, met een wilsbeschikking waarin staat dat Christine met een traditionele begrafenisstoet in Wettelen begraven wenst te worden. Tot grote verbijstering van haar man Bas (Peter Van den Begin) en kinderen, want niemand weet van het bestaan van dat dorp en waarom ze daar begraven wil worden… Tijdens de lange tocht stellen ze vast dat niemand echt wist wie Christine was en al snel worden oude intriges opgedolven. Wanneer de rustplaats eenmaal bereikt is, zijn alle familiebanden stevig door elkaar geschud.

In de hoofdrollen zien we Peter Van den Begin, Tine Roggeman, Cami Moonen, Marijke Pinoy, Hilde Heijnen, Amara Reta, Tom Vermeir, Dominique Van Malder, Bert Haelvoet en nieuwkomer Emiel Vandenberghe. Verder zien we ook Lukas Bulteel, Frank Van Der Linden en Zouzou Ben Chikha in de film.

Related posts