Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Miller’s Girl
Miller's Girl (C) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

Miller’s Girl 

Wanneer de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller aanneemt, raken ze verstrikt in een web van geheimen en verlangens. De grens tussen de docent en de 18-jarige studente vervaagt als ze worden geconfronteerd met de onverwachte wendingen van het gecompliceerde project.

Hoewel Miller’s Girl nog maar net bij ons in de zalen speelt, draaide de film al enkele maanden geleden in de Amerikaanse bioscopen. Daar kreeg hij al snel kritiek over de controversiële scènes tussen de 21-jarige Jenna Ortega en haar 52-jarige tegenspeler Martin Freeman. De twee verschillen liefst 31 (!) jaar, maar bouwen (of ze proberen het toch) doorheen de film een intense spanning op. Op liefde staat geen leeftijd, maar op lust wel? Dat deze film niet voor iedereen gaat zijn, is op zijn zachts uitgedrukt een understatement. Al zal het verhaal sommigen wel kunnen bekoren.

MILLER’S GIRL (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Opkomende ster Jenna Ortega is haast niet meer weg te denken uit duistere en intense films. Na haar vorige rollen in Scream, Wednesday en binnenkort in de langverwachte sequel op Beetlejuice, speelt ze in Miller’s Girl een mysterieuze studente die vanuit een onverwachte hoek de beste van de klas lijkt te zijn. Ortega weet dan ook, zoals steeds, de kijker mee te lokken met haar indringende blik, waardoor je vaak niet weet wat wel en niet echt is. Ze doet dan ook niet onder voor haar tegenspeler Martin Freeman, die zelf een a-typische rol speelt voor zijn doen. Het personage van Freeman, de brave echtgenoot en leerkracht, ondergaat naarmate de film vordert een metamorfose waarin hij maar al te graag de kantjes van zijn morele principes afloopt. En hoewel de twee niet hun beste rollen neerzetten, werkt het leeftijdsverschil wel tussen de twee en krijgt je fantasie al snel een hongerig gevoel naar meer.

Helaas mag je lang blijven wachten op dat gevoel. De spanning die doorheen de film wordt opgebouwd, verdwijnt vaak als sneeuw voor de zon, waardoor de opgebouwde intensiteit wordt omgezet naar verveling. Dit zorgt er voor dat de film ook langer aanvoelt dan hij daadwerkelijk duurt. Ook als je de film zou bekijken met het idee veel intieme scènes te zien, gaan we jou moeten teleurstellen. De fantasie is sterker dan het effectief is en de realiteit stelt vaak teleur.

MILLER’S GIRL (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Verwacht je met Miller’s Girl dus aan een fantasierijke, maar teleurstellende film zonder al te veel actie. Hoewel Jenna Ortega en Martin Freeman hun best doen om hun rol zo goed mogelijk in te vullen, kunnen ze niet op tegen het magere verhaal. Een film met een controversieel thema die slechts enkelen zal bekoren. Maar geef toe, we hebben allemaal wel eens een crush gehad op één van onze leerkrachten, toch?

Regie: Jade Halley Bartlett
Cast: Martin Freeman, Jenna Ortega, Gideon Adlon
Genre: Thriller
Land van Oorsprong: USA
Speelduur: 93 minuten

Related posts