Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DESPICABLE ME 4
DESPICABLE ME 4 (c) Sony
Bioscoop

DESPICABLE ME 4 

Despicable Me 4 of Verschrikkelijke IKKE 4 is de nieuwste episode in de Minions-franchise. Protagonist blijft ex-superschurk Gru, die ditmaal niet alleen dient af te rekenen met bandieten, maar als kersverse vader ook met een pittige baby, Gru Junior, geconfronteerd wordt.

Iedereen is weer van de partij: Regisseur Chris Renaud, de stemmen van Steve Carell (Gru) en Kristen Wiig als Lucy, de echtgenote van Gru. Het verhaal doet zowel denken aan Mission Impossible als James Bond, maar dan toegankelijk genoeg voor kleuters en voldoende intrigerend en interessant voor volwassenen. De bizarre wapens en hightech snufjes smukken het vlotte scenario op. Toch blijven de Minions zelf het inmiddels minder geheime wapen met de Megaminions als nieuwkomers. Voor de ene onnozel en irritant, voor anderen (waaronder ondergetekende) hilarisch en dolle pret.

Wie dacht dat de meest succesvolle (meer dan 4 miljard dollar) animatiefilmreeks  uitgemolken raakt, heeft buiten de inspiratie en fantasie van de meesters van studio Illumination gerekend. Met een pak minder budget dan de Pixar-bazen komen ze andermaal op de proppen met topentertainment. Telkens je denkt, nu is de verrassing wel een beetje weg, duiken de Minions op en lig je strijk. Bello!

Genre: animatiefilm
Jaar: 2024
Regisseur: Chris Renaud
Cast: Steve Carell, Kristen Wiig, Joey King, Sofia Vergara, Steve Coogan, Will Ferrell, Stephen Colbert, Pierre Coffin
Land: USA
Speelduur: 94  minuten

Related posts