Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DIT IS DE BELGISCHE TRAILER VAN JULIE ZWIJGT
JULIE ZWIJGT (c) Paradiso Films
België boven

DIT IS DE BELGISCHE TRAILER VAN JULIE ZWIJGT 

Het speelfilmdebuut Julie Zwijgt van Leonardo van Dijl kende zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes 2024 met een selectie in de Semaine de la Critique waar de film de SACD en – Distributieprijs won.

Naast nieuwkomers Tessa Van den Broeck, Grace Biot en Alyssa Lorette die de jonge tennissters spelen, vertolken ook o.a. Pierre Gervais, Ruth Becquart, Koen De Bouw, Sofie Decleir en Tijmen Govaerts belangrijke rollen. Leonardo van Dijl schreef het scenario samen met Ruth Becquart, Nicolas Karakatsanis was D.O.P. en Bert Jacobs is verantwoordelijk voor de montage.

Voor de muziek wist Leonardo de internationaal gerenommeerde Caroline Shaw te strikken. Shaw behoort vandaag tot één van de meest invloedrijke componisten in de hedendaagse klassieke muziek, waarin ze barokmuziek, pop en modernistische muziek tot een eigenzinnig geheel smeedt.

Ondertussen werd tijdens Cannes ook bekend gemaakt dat de internationale tenniskampioene Naomi Osaka samen met haar productiehuis Hana Kuma de film ook mee ondersteunt als coproducent.

Julie Zwijgt werd in Cannes bijzonder goed onthaald door de internationale pers. Op 16 oktober is het de beurt aan België en brengt Paradiso Filmed Entertainment de film uit in de Belgische bioscopen. 

Related posts