Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Lumière wil Cinema Cameo in Sint-Truiden heropenen
LUMIÈRE (c) Lumière
Nieuws

Lumière wil Cinema Cameo in Sint-Truiden heropenen 

Lumière wil de gezelligste stadsbioscoop van het land, Cinema Cameo in Sint-Truiden, nieuw leven inblazen. Het traject van vergunningsaanvragen en aanpassingen van het gebouw aan de huidige normen is gestart met eigenaar Trudo Carlier.

Een jaar na de sluiting van de bioscoop is het traject tot heropening begonnen. Eigenaar Trudo Carlier werkt daarvoor samen met bioscoopgroep Lumière die de exploitatie zal overnemen en ondersteunen. Het project om het gebouw aan te passen aan de huidige normen en de nodige vergunningen te verkrijgen werd opgestart.

Het doel is duidelijk, het heropenen en voor iedereen toegankelijk maken van de bioscoop in het hart van Sint-Truiden. “Wij willen geen enkel bioscoopscherm in Vlaanderen verloren laten gaan. We hebben er al zo weinig in vergelijking met onze buurlanden, vooral in stadscentra” legt Benny Salaets, CEO van Lumière uit. “Een stadsbioscoop biedt het hele jaar door cultuur en amusement op een laagdrempelige manier, brengt mensen samen en creëert een levendige dynamiek in de stad.”

Lumière staat bekend voor zijn arthouse stadsbioscopen, maar wil absoluut de eigenheid en naam van Cinema Cameo bewaren. Het aanbod zal vergelijkbaar blijven met de afgelopen tien jaar. Vanaf de start zullen de beste blockbusters en kinderfilms te zien zijn, evenals filmparels en titels in het kader van de educatieve werking van de omliggende scholen.

“Niets kan de ervaring van een film kijken in een kleine, gezellige stadsbioscoop evenaren. De sfeer, de charme, het samen beleven van emoties in een donkere zaal … Dat is de échte, onbeschrijfbare magie van de iconische Cameo!”, voegt Trudo Carlier toe. “Al meer dan 18 generaties is reisfamilie Carlier actief in Vlaanderen, met als uitvalsbasis Sint-Truiden. De familie acht het haar plicht iets terug te doen voor de hoofdstad van Haspengouw. Betaalbare ontspanning in een gezellig kader, dat is wat we aanbieden in Cinema Cameo. We zijn dan ook bijzonder trots de heropening van deze filmtempel te faciliteren.”

De intentie tot heropstart is serieus. Lumière wil zo snel mogelijk een operationeel verantwoordelijke aanwerven, bij voorkeur een jonge en dynamische kracht uit Sint-Truiden. Deze persoon zal onmiddellijk de werken, vergunningen en heropstart mee trekken en zal later, onder begeleiding van Lumière, de bioscoop runnen en de bezoekers hartelijk ontvangen.

Hoewel het vandaag, vanwege de huidige normen, niet vanzelfsprekend is om publiek te ontvangen in de bestaande gebouwen, is Lumière ervan overtuigd dat het mogelijk wordt, zeker met een lokale, energieke medewerker aan boord. De eerste contacten met het stadsbestuur en de brandweer waren in ieder geval zeer positief en zijn veelbelovend voor een snelle heropening.

Stijn Vanoirbeek, Schepen van Cultuur kan dat enthousiasme bevestigen “Cinema Cameo stond sinds de heropening in 2013 tien jaar lang garant voor filmplezier. Door een slim en gevarieerd programma vonden duizenden filmliefhebbers hun gading in het kleine, charmante zaaltje. Als stad juichen we dit soort initiatieven toe en willen we ondernemers maximaal ondersteunen. De oudere generaties Truienaren kunnen levendig vertellen over de cinemazalen die Sint-Truiden vroeger rijk was. De Cameo had de afgelopen jaren de harten van de Truienaren veroverd als de ideale plek voor een avondje cultuur, entertainment of voor een afspraakje. We hopen dat dat in de toekomst weer zo zal zijn. We wensen Lumière, Trudo Carlier en de operationeel verantwoordelijke heel veel succes met de heropstart van Cinema Cameo.”

Schepen van Middenstand en europarlementslid Hilde Vautmans treedt bij: “Cinema is meer dan een kunstvorm die ons al decennialang boeit met verhalen en beelden. Het is een familiegebeuren, iets wat je doet met vrienden of als je even alleen wilt genieten. De intieme en knusse Cinema Cameo is daarom ook een echte meerwaarde voor onze stad, een waar Truiens pareltje. Uit de grond van mijn hart meen ik dat Cameo mijn lievelingscinema is om met mijn gezin naartoe te gaan. De sfeer en ambiance zijn gewoon super. Het is fantastisch dat Trudo en Lumière dit project ondernemen om de gezelligste cinema van het land nieuw leven in te blazen.”

Related posts