Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FIVE WOMEN FOR THE KILLER
FIVE WOMEN FOR THE KILLER (c) IMDB Pro
Flashback

FIVE WOMEN FOR THE KILLER 

Uit de ellenlange waslijst van giallo’s pikten we er dit keer Five Women For The Killer uit. Niet zonder reden, want het Italiaanse kleinood werd met de nodige toeters en bellen uitgebracht op het vermaarde Vinegar Syndrome-label, wat toch altijd voor de nodige interesse zorgt. En die was best wel nodig, want zelfs de meest die hard-giallofan moet al even in het haar krabben om te weten waar de film over gaat als hij de naam hoort vallen. Het feit dat er ook een film bestaat met de titel Six Women for the Killer maakt het er overigens niet gemakkelijker op.

Achter de camera stond Stelvio Massi die in de jaren 70 een paar films draaide, maar vooral de geschiedenisboeken zal ingaan voor zijn werk als cinematograaf waaronder dat van de populaire giallo The Case of the Bloody Iris en Black Cobra met Fred Williamson.

Five Women for the Killer
FIVE WOMEN FOR THE KILLER (c) IMDB Pro

Massi blijft hondstrouw aan het genre. Helaas ook standvastig aan het feit dat Italiaanse giallo’s vaak een verhaalstructuur hebben die van de hak op de tak springt, waardoor het soms wat moeilijk is om te volgen, al stelt het script amper iets voor. De Italiaanse politie zit met een vreemde seriemoordenaar opgeschept die het gemunt heeft op zwangere vrouwen. Alle ogen, ook van de kijker, gaan de richting uit naar Giorgio Pisani (Francis Matthews) wiens vrouw net bevallen is van een baby. Veel vreugde is er niet, want de moeder stierf in het kraambed, bovendien heeft de arme schrijver net ontdekt dat hij onvruchtbaar is, waardoor de baby niet van hem kan zijn. Of dat de reden is waarom Giorgio Pisani de gezochte seriemoordenaar is?

Five Women For The Killer is vooral een aanrader voor de liefhebbers van gialli. Mooie kleuren, naakte vrouwen, een soundtrack die doet denken aan Ennio Morricone (geleverd door Giorgio Gaslin, die ook de muziek maakte voor Deep Red), moordenaars met handschoenen en natuurlijk een scheermesje als moordwapen. Spannend wordt het niet, ook niet goor, maar best amusant.


Genre: thriller, giallo
Jaar: 1974
Regisseur: Stelvio Massi
Cast: Francis Matthews, Pascale Rivault, Howard Ross, Giorgio Albertazzi, Katia Christine, Gabriella Lepori, Ilona Staller
Land: Italië
Speelduur: 95 minuten

Related posts