Subscribe Now
Trending News

Blog Post

De 39e editie FIFF Namen opent met EN FANFARE
EN FANFARE (c) FIFF Namur
Festivalnieuws

De 39e editie FIFF Namen opent met EN FANFARE 

Na de wereldpremière op het filmfestival van Cannes afgelopen mei wordt de nieuwe komedie En Fanfare van Emmanuel Courcol op vrijdag 27 september vertoond tijdens de opening van het 39e Festival International du Film Francophone de Namur (FIFF), in aanwezigheid van de filmcrew.

En om de langverwachte terugkeer van de FIFF-festivaltent (le Chapiteau) te vieren, zal een Naamse fanfare de toeschouwers na de vertoningen in de Caméo en Delta begeleiden naar de publieke festivaltent op de Place d’Armes in Namen voor een feestelijke avond voor iedereen!

De Franse regisseur, scenarioschrijver en acteur Emmanuel Courcol ontdekte het theater aan het Conservatoire d’Angers. Hij acteerde onder leiding van Roger Planchon, Didier Bezace en Robert Hossein, voordat hij zich toelegde op scenarioschrijven. Hij schreef mee aan de scenario’s van verschillende films van Philippe Lioret (waaronder Welcome, gepresenteerd in Namen en genomineerd voor de César voor Beste originele scenario) en Edouard Bergeon (Au Nom de la Terre, La Promesse Verte). In 2012 begon hij te regisseren met de kortfilm Géraldine je t’aime, met Grégory Gadebois en Julie-Marie Parmentier in de hoofdrollen. In 2015 bracht hij in zijn eerste speelfilm Cessez-le-feu Romain Duris, Grégory Gadebois en Céline Sallette samen en werd hij gepresenteerd op het Locarno Festival.

In 2020 is zijn tweede speelfilm – gebaseerd op een waargebeurd verhaal – Un Triomphe… een triomf met Kad Merad in de hoofdrol, werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. In zijn nieuwe komedie En Fanfare spelen Benjamin Lavernhe, Pierre Lottin, Sarah Suco en Jacques Bonnaffé de hoofdrollen.

In En Fanfare ontdekt een gerenommeerd dirigent niet alleen dat hij geadopteerd is maar ook een jongere broer met een uitzonderlijk muzikaal talent heeft. Hun ontmoeting is het begin van een sociaal en muzikaal avontuur.

Het 39e Festival International du Film Francophone de Namur (FIFF) vindt plaats van 27 september tot 4 oktober 2024 in het hart van de Waalse hoofdstad.

Related posts