Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FIND ME FALLING
FIND ME FALLING (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

FIND ME FALLING 

Zomertijd is romancetijd. Althans, dat lijken de bonzen van Netflix te denken, want snel na elkaar bieden ze hun streamingpubliek liefst drie nieuwe romantische komedies aan. Eerst was er de Duitse prent Spieleabend (Blame the Game) van Marco Petry waarin een jonge vriendelijke fietsenverkoper voor het eerst de licht gestoorde bourgeoisklojo’s uit de vriendenkring van zijn nieuwe vriendin ontmoet en ons trakteert op een hilarisch naakt tafeltennismoment als pittig intermezzo. Vervolgens was er Lobola Man van de in Tembisa geboren Thabang Moleya, de producent van de succesvolle televisieserie Gomora, waarin we een trip maken naar Zuid-Afrika voor zakelijke onderhandelingen die heel onverwachte gevolgen hebben. En omdat al schertsend alle ‘goede’ dingen nu eenmaal in drieën bestaan, krijgt de romcom-doelgroep slechts een week later Find me Falling, een lichtvoetige Amerikaanse komedie voorgeschoteld waar hart en humor frivool worden gecombineerd.

In Find me Falling ontmoeten we een zekere John Allman, een VS-rockster op zijn retour. In een vorig leven bereikten zijn song steevast de top van de hitlijsten en trad hij op in mega-voetbalstadions. Maar dat is verleden tijd want zijn laatste album flopte gigantisch. Gedesillusioneerd besluit de pop-singer-songwriter zich definitief terug te trekken. Hij koopt een knus verblijf, schilderachtig gelegen aan de grillige kust van het zonovergoten Cyprus. Hij vermoedt echter niet dat deze plek om een minder idyllische reden berucht is: mensen komen van heinde en verre om zich voor zijn stulpje van de gevaarlijke klif te werpen en zelfmoord te plegen. En dat is lang niet het enige dat er zijn gehoopte rust verstoort. Dagelijks ontmoet hij mensen in het rurale dorp die zijn dagelijks leven grondig overhoopgooien. Zo komt hij op een bepaald moment toevallig in contact met een arts met wie hij ooit heel intiem was, haar knappe dochter Melina die voor plaatselijk winkeltje als boodschappenkoerier werkt en een burleske politiecommissaris met een wel heel hoog carpe diem-gehalte.

Find Me Falling
FIND ME FALLING (c) The Movie Database (TMDB)

Find me Falling is een heel voorspelbare, weinig originele en bijzonder licht verteerbare romcom van scenariste, producente en regisseuse Stelana Kliris (Committed) die jammerlijk genoeg niet kan beslissen waarover haar tweede langspeelfilm eigenlijk moet gaan. Via het al markant flinterdunne plot springt ze bovendien van de relatie tussen de ex-rocker en de plaatselijke dokter, naar duidingen waarmee ze blijkbaar de enorme verschillen tussen de Amerikaan en de lokale bevolking scherp wil stellen en tussendoor serveert ze ook nog een fletse brandy sour (de nationale Cypriotische longdrink) die ze aanlengt met getroebleerde vader-dochter-ingrediënten.

Dit rommelig amalgaan smeert Kliris in een routineuze regie, maar met een kamerbrede glimlach, uit, al moet je geen te hoge verwachtingen hebben van de grappen die ze in deze genremix verwerkt. Bij momenten voelt het allemaal wat slapstickachtig én krijg je een naar gevoel wanneer de filmmaker humor probeert te puren uit de regelmatig terugkerende suïcidale wanhoopsdaden.

Find Me Falling
FIND ME FALLING (c) IMDB Pro

Meer overtuigend zijn de momenten waarin Harry Connick Jr. in de rol van de vereenzaamde en mijmerende muzieklegende, oorspronkelijk zelf bekend als gevierd zanger, zijn muzikale vaardigheden mag tonen. Maar dat zijn echter relatief en spijtig genoeg in te zeldzame scènes. Dat betekent echter niet dat de film in zijn geheel een wegwerpprul is. In feite is deze romantische komedie een van de betere in het huidige Netflix-aanbod. Zo is er onder meer een ontspannend vakantiesfeertje en een heel aantrekkelijke setting die de kijkers verwent met mooie zomerse beelden. Ook het samenspel van het vlotte acteursensemble werkt goed en zijn er nog tal van heel leuke scènes zoals onder meer de spitsvondige en guitige interventies van de grootmoeder.

Find me Falling is geen echte verrijking vooral omdat de film bij de hoofdverhaallijn elke verrassing en eigen originele ideeën ergerlijk vermijdt en daardoor een bijzonder hoog déjà-vu-gehalte heeft. Toch vervult dit tussendoortje wel zijn doel: het behagen van een niet kritisch en op ontspanning gefocust publiek. Bij vlagen is deze Netflix-original zelfs sympathiek en in tijden van oorlogen, doelgerichte treinsabotage, aanslagen, oprukkend extreemrechts, crashende bestuurssystemen, falend onderwijs, precaire klimaatsverandering met astronomische natuurrampen, bijtende armoede en een gigantisch begrotingsdeficit, beslist een ‘welgekomen’ afleiding.


Genre: romantiek, komedie, muziek
Jaar: 2024
Regisseur: Stelana Kliris
Cast: Harry Connick Jr., Agni Scott, Ali Fumiko Whitney, Lea Maleni, Tony Demetriou
Land: USA
Speelduur: 93 minuten

Related posts