Subscribe Now
Trending News

Blog Post

YES MAN
YES MAN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

YES MAN 

Dat Jim Carrey bewees dat hij meer in zijn mars had dan alleen wat gekke bekken trekken, is duidelijk. Niet dat de film een hoogvlieger is, laat staan dat Yes Man tot zijn beste behoort, toch geeft deze komedie de kijker een heerlijk gevoel zonder dat de geeuwspieren te veel worden gekieteld.

Carl Allen (Jim Carrey) is een azijnpisser eerste klas die erom bekend staat steeds neen te antwoorden als iemand hem om een gunst vraagt. In Hollywood is echter alles mogelijk en zo verandert de chagrijnige bankbediende in een slappe dweil die op alles ja zegt. Deze gedaanteverwisseling komt tot stand als onze held op één of ander seminarie belandt waar hij een contract afsluit met ene Terrence (Terrence Stamp); hij wordt daardoor immers verplicht om alles te aanvaarden wat hem in de schoot geworpen wordt. Voor hij het wel en goed beseft, beleeft hij de meest hachelijke avonturen die een mens maar bedenken kan.

YES MAN (c) The Movie Database (TMDB)
YES MAN (c) The Movie Database (TMDB)

Zo laat hij zich overhalen tot bungeespringen of schenkt hij zijn geld weg aan de eerste de beste dakloze die zijn pad kruist. Maar de grootste verandering in zijn leven is zonder meer de komst van Allison (Zooey Deschanel). Deze zwartharige schone is naast vrijwilligster in allerlei liefdadigheidsorganisaties ook de zangeres van het niets beduidende rockgroepje Munchausen by Proxy.

Zoals het scenario laat vermoeden merkt Carl vrij gauw dat op alles ja antwoorden niet bepaald het beste is wat een mens zich kan dromen. Net zoals vele van de Carrey-films bezit deze Yes Man een ongeloofwaardig en vrij infantiel scenario, maar Carrey zou Carrey niet zijn mocht hij er niet goed mee wegkomen. Van regisseur Peyton Reed (Down With Love, The Break Up) moet je ook geen regiewonderen verwachten, toch is Yes Man een goed ingeblikte Hollywood-komedie. Niks minder, maar vooral ook niks meer.


Genre: komedie
Jaar: 2008
Regisseur: Peyton Reed
Cast: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, John Michael Higgins, Terrence Stamp
Land: USA
Speelduur: 100 minuten

Related posts