Subscribe Now
Trending News

Blog Post

GONE IN 60 SECONDS
NICOLAS CAGE in GONE IN 60 SECONDS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

GONE IN 60 SECONDS 

Een jaar vooraleer de eerste film van The Fast and the Furious uitkwam, was er al Gone in 60 Seconds, een losse remake van de film uit 1974 van H. B. Halicki, die je op iedere rommelmarkt met gemak aan een halve euro kan scoren. Je mag er zeker van zijn dat de makers van The Fast and the Furious goed naar Gone in 60 Seconds hebben gekeken, want zowat alle vertrouwde elementen zitten eveneens in deze titel, van het belang van familieliefde tot zelfs de barbecue als afsluiter.

Gone in 60 Seconds was een Jerry Bruckheimer-productie (spektakel dus) die via Touchstone Pictures in de handen van Disney kwam. Het duurde een hele tijd voor men het er over eens was welke richting men met de film wilde indraaien en dat merk je maar al te best in dit vermakelijke, maar compleet te negeren actievehikel. Er waren heel wat meningsverschillen met regisseur Dominic Sena, de man die een jaar later Swordfish (ja, de film met Hale Berry met die ene scène dus!) en eerder het vrij ondergewaardeerde Kalifornia maakte. Door al dat geruzie verliet Scott Rosenberg het project en werd het script herschreven door J.J. Abrams, evenwel als ghost writer.

ANGELINA JOLIE in GONE IN 60 SECONDS (c) The Movie Database (TMDB)
ANGELINA JOLIE in GONE IN 60 SECONDS (c) The Movie Database (TMDB)

Een ingetogen Nicolas Cage speelt de autodief Randall “Memphis” Raines, die zijn moeder beloofd heeft het rechte pad te kiezen. Daar komt verandering wanneer zijn broer Kip (Giovanni Ribisi) een autoheist door zijn losbandigheid verknoeit. De gevreesde misdaadbaas Ray Calitri (een weinig interessante Christopher Eccleston) kan er niet mee lachen en eist van Memphis dat hij in ruil voor het geleden verlies vijftig luxewagens in drie dagen steelt. Memphis staat met de rug tegen de muur en roept de hulp in van zijn vroegere partner Otto Halliwell (Robert Duvall), zijn gewezen liefje Sway (Angelina Jolie, waarmee eigenlijk niks wordt gedaan) en paar andere waaghalzen.

Veel meer dan overdreven, maar best wel leuke achtervolgingen stelt Gone in 60 Seconds niet voor. Gelukkig is er Nicolas Cage, die overigens heel wat stunts zelf uitvoerde en deze oppervlakkige, veel te lange actiefilm naar een aanvaardbaar niveau tilt.


Genre: actie
Jaar: 2000
Regisseur: George Mendeluk
Cast: Nicolas Cage, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi, Delroy Lindo, Will Patton, Christopher Eccleston, Chi McBride, Robert Duvall
Land: USA
Speelduur: 118 minuten

Related posts