Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Kim Jee-woon centrale gast tijdens 12de Korean Film Festival Belgium
KOREAN FILM FESTIVAL 2024 (c) Korean Film Festival
Nieuws

Kim Jee-woon centrale gast tijdens 12de Korean Film Festival Belgium 

Het Korean Cultural Center heeft details vrijgegeven over de 12e editie van het Korean Film Festival Belgium. Het festival vindt van 26 september tot 3 oktober plaats in de bioscopen Galeries en Palace te Brussel en viert met een reeks films en evenementen de diversiteit van de Koreaanse cinema.

Het festival heeft het genoegen de veelgeprezen regisseur Kim Jee-woon te verwelkomen als eregast. Kim Jee-woon staat bekend om zijn unieke mix van beelden en verhalen met een veelomvattend universum en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de wereldwijde erkenning van de Koreaanse cinema. Er worden drie films van hem gepresenteerd: de openingsfilm Cobweb, A Bittersweet Life en Illang: The Wolf Brigade. Kim Jee-woon zal deelnemen aan de openingsceremonie, het forum en Q&A/Masterclass.

Song Kang-ho in Cobweb
SONG KANG-HO in COBWEB (c) IMDB Pro

Verder worden er nog 7 recente Koreaanse titels vertoond waaronder de slotfilm The Roundup: Punishment en andere opmerkelijke titels zoals Citizen of a Kind, Following, Escape en het actiespektakel Project Silence. Onder de noemen Re-Imagined Tales presenteert het Korean Film Festival een divers aanbod van films, series, animatie en online fictie die originele werken van webtoons, romans en animatie herinterpreteren. Bekende films zijn onder andere Troll Factory, Concerning My Daughter, Brave Citizen en Kids Are Fine.

Het festival organiseert daarnaast ook een forum: Originals & Re-Imagined Films. Dit verkent trends in videocontent in Europa en Korea. De eerste sessie omvat discussies met filmexperts en deel twee is een masterclass door Kim Jee-woon, gericht op zijn werk Illang: The Wolf Brigade. Het evenement is toegankelijk voor alle filmliefhebbers en professionals uit de industrie.

Meer info op de site van het Korean Cultural Center Brussels.

Related posts