Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A HAUNTED HOUSE 2
A HAUNTED HOUSE 2 (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A HAUNTED HOUSE 2 

Laten we deze bespreking met een raad beginnen. Als je vindt dat het niet kan dat er een scène bestaat waarin een volwassen man op de meest perverse manier een kinderpop verkracht, laat deze film dan maar links liggen omdat je je alleen maar zou ergeren.

Ondertussen lacht Marlon Wayans alle moraalridders weg. Sinds Scary Movie is Wayans stinkend rijk geworden door de “kunst” van de horrorparodie. Omdat Scary Movie 7 een beetje te routineus klinkt, kwam hij vorig jaar met A Haunted House op de proppen. De critici schreeuwden nogmaals moord en brand, de prent werd door verschillende bladen als de slechtste film van het jaar omschreven, maar Wayans hield er toch een dikke 38 miljoen dollar aan over. Dus waarom stoppen? En dus is de grappenmaker er in geen tijd terug met de sequel en deze keer gaat hij zeer ver. Zo ver dat het zelfs (soms) onweerstaanbaar grappig wordt!

A HAUNTED HOUSE 2 (c) The Movie Database (TMDB)
A HAUNTED HOUSE 2 (c) The Movie Database (TMDB)

Er is geen mens die wakker ligt van het verhaal want dat is van zeer ondergeschikt belang. A Haunted House 2 is een collectie van een heleboel grollen en grappen die ofwel over seks of over racisme gaan. Soms is dat grappig. Zo schreeuwt Malcolm (Marlon Wayans) “Call 112, tell them the dog is white” wanneer zijn huisdier wordt verpletterd. Wat neen, het gaat helemaal niet goed met onze vriend sinds zijn vriendin Kisha (Essence Atkins) door de duivel werd bezeten en omkwam in een ongeluk. Hij is wel in de armen van Megan (Jaime Pressly) terechtgekomen, maar al gauw duiken ook in het nieuwe gezin allerlei demonen op. Het zoontje heeft een denkbeeldig vriendje en de dochter loopt met een vreemde doos rond. En Malcolm? Wel de sufferd wordt gestalkt door een pop!

In principe gaat het om een parodie en griezelfanaten zullen ongetwijfeld wel de scènes herkennen die in A Haunted House 2 in het belachelijke worden getrokken, maar een voorkennis van moderne griezelfilms is helemaal niet vereist om deze ongein te kunnen volgen. Wayans kent deze keer geen grenzen. Hij weet dat hij foute humor tapt, maar dat is waar het hem in deze film om draait. Te nemen of te laten en jij kiest als kijker tot welk kamp je behoort. A Haunted House 2 is een verschrikkelijke film die ongelooflijk grappig is. Meer kunnen we daar niet over zeggen.


Genre: komedie, spoof
Jaar: 2014
Regisseur: Michael Tiddes
Cast: Marlon Wayans, Jaime Pressly, Essence Atkins, Gabriel Iglesias, Missi Pyle, Ashley Rickards, Affion Crockett, Steele Stebbins, Rick Overton, Hayes MacArthur, Dave Sheridan, Cedric the Entertainer
Land: USA
Speelduur: 86 minuten

Related posts