Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A LONG WAY DOWN
A LONG WAY DOWN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A LONG WAY DOWN 

Een feelgoodfilm over vier mensen die tegelijkertijd zelfmoord willen plegen, is dat wel een goed idee? Pascal Chaumeil vindt in ieder geval van wel, ofschoon hij zich waarschijnlijk meer blind staarde op de naam van de auteur van het gelijknamige boek. De romans van Nick Hornby waren immers in een lang verleden garantie voor succes, denk maar aan High Fidelity of het Hugh Grant-vehikel About A Boy. Ondertussen is dat al lang niet meer zo, want A Long Way Down waarvan het boek negen jaar geleden is geschreven, haalde hier niet eens de bioscoop. Is de film misschien net iets te Brits voor onze contreien? Neen, waarschijnlijk gewoon te flauw.

A LONG WAY DOWN (c) The Movie Database (TMDB)
A LONG WAY DOWN (c) The Movie Database (TMDB)

Op oudejaarsavond besluit nieuwsanker Martin (Pierce Brosnan, en dus in betere tijden ooit nog James Bond) om uit het leven te stappen. Hij is verwikkeld geraakt in een seksschandaal met een minderjarige en voor hem hoeft het allemaal niet meer. Net op het moment dat hij de ultieme sprong wil maken, klautert Maureen (Toni Collette) op het dak. Ook voor haar heeft het leven geen zin meer. En jawel, tijdens een discussie of het niet beter zou zijn om het allemaal niet te doen komt er nog een derde speler bij: de praatzieke Jess (Imogen Poots) die op alles een antwoord klaar heeft. En omdat drie maar eenzaam is, vervoegt ook de obscure popzanger JJ (Aaron Paul) het groepje zielenpoten. De vier sluiten een pact met elkaar: zij plegen geen zelfmoord tot Valentijnsdag. Jammer, want voor de filmkijker hadden ze er na 30 minuten een einde aan gemaakt.

Ook al is Pierce Brosnan verre van imponerend (is hij dat ooit geweest?) kan hij als ervaren rot nog enigszins de meubelen wat redden. Het eerste halfuurtje is genietbaar, maar eens de vier het erover eens worden dat ze toch maar blijven leven valt de film als een pudding in elkaar. Het enige wat volgt is een opeenstapeling van platgetreden clichés die het laatste uurtje wel heel lang maken. A Long Way Down is bedoeld om je leven vrolijker te maken, wij hebben alleen maar irritatie en verveling gevoeld.

Genre: komedie, feelgoodmovie
Jaar: 2014
Regisseur : Pascal Chaumeil
Cast: Toni Collette, Pierce Brosnan, Imogen Poots, Aaron Paul
Land: UK
Speelduur: 96 minuten

Related posts