Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST
A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST 

Vooraleer je aan A Million Ways To Die In The West begint, weet je maar dat de man achter de camera Seth MacFarlane is. Inderdaad, de bedenker van Family Guy en American Dad die met zijn filmdebuut het geniale idee had om met een grofgebekte teddybeer (Ted) op de proppen te komen. Het gevolg was dat MacFarlane zijn vrije gang mocht gaan van de Universal-studio’s. Hij koos dit keer voor een parodie op de western. Wacht eens, deed Mel Brooks dat niet in 1974? Jawel, maar A Million Ways To Die In The West is Blazing Saddles niet. En neen, dat is niet eens een sneer aan het adres van Seth MacFarlane. Zijn doel is overduidelijk: vulgaire grappen die net niet de grens van de goede smaak overschrijden (alhoewel!) naar het Wilde Westen transformeren. Op cinematografisch vlak valt er weinig moois te bespeuren, qua entertainment kan het echter tellen!

A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST (c) The Movie Database (TMDB)
A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST (c) The Movie Database (TMDB)

Als je de westerns van John Ford bekijkt zou je het niet meteen merken, maar niet iedereen was een held in het Wilde Westen. De schapenboer Albert (Seth MacFarlane) is zo’n mietje. Als hij wordt uitgedaagd voor een duel dan muist hij er zich op de meest lullige manier vandoor. Zijn liefje Louise (Amanda Seyfried) heeft er schoon genoeg van en wil eindelijk een echte vent aan haar zijde. Albert is echter niet voor lange tijd een vrijgezel. Geheel onverwachts maakt de knappe Anna (Charlize Theron) hem het hof. De herder vertoeft niet lang in de zevende hemel, want al gauw blijkt de blondine de echtgenote van de gevaarlijke outlaw Clinch (Liam Neeson) te zijn.

Subtiliteit moet je in A Million Ways To Die In The West niet gaan zoeken, maar iedereen weet dat dit nooit de bedoeling van Seth MacFarlane is geweest. Er zullen beslist mensen rondlopen die vinden dat zo’n humor zou moeten worden verbannen, maar het blijft een feit dat het onweerstaanbaar grappig is. In alle eerlijkheid is deze parodie niet zo grappig als Ted en is twee uur voor een komedie een te lange runtime, toch is A Million Ways To Die In The West aan te raden als je van dit soort ongein houdt. De acteerprestaties zijn best aardig, vooral Charlize Theron is heerlijk als cowgirl (maar ja, wanneer is zij dat niet?). Seth MacFarlane daarentegen was beter achter de camera gebleven, want acteren kan hij niet en dat is pijnlijk als je de hoofdrol vertolkt!


Genre: komedie
Jaar: 2014
Regisseur: Seth MacFarlane
Cast: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Giovanni Ribisi, Neil Patrick Harris, Sarah Silverman, Liam Neeson
Land: USA
Speelduur: 116 minuten

Related posts