Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Borderlands
BORDERLANDS (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

Borderlands 

Borderlands is de zoveelste verfilming van een bekend videogame. Buiten een paar zeldzame uitzonderingen (denk aan de recente The Super Mario Bros. Movie en Takashi Miike’s onontdekte pareltje Ace Attorney), kunnen we nooit meer verwachten dan een matig hoopje hersenloos popcornvermaak met hier en daar een referentie voor de fans. Borderlands heeft deze simpele opdracht duidelijk verkeerd begrepen. Hersenloos is deze actieprent heel zeker, maar het “knipoogje” is gaandeweg klaarblijkelijk vertaald naar een uitgestoken middelvinger naar het kleine groepje gamers dat op deze adaptatie zat te wachten.

Borderlands neemt een aantal personages uit de games, geeft hen een verzonnen achtergrond en gooit ze in een luide en ongeïnspireerde dertien-in-een-dozijn macguffinjacht. Ook los van het verhaal is het script niet veel soeps. Veel verder dan wat onzinnig scifi-geleuter en een paar kaka-pipigrapjes gaat het niet. Bijgevolg krijgen we alleen maar irritante en duidelijk geënerveerde vertolkingen te zien.

Ariana Greenblatt en Jamie Lee Curtis in Borderlands
ARIANA GREENBLATT en JAMIE LEE CURTIS in BORDERLANDs (c) Belga Films

Nochtans kan een ensemblefilm vaak nog gered worden door haar cast. Maar zelfs toppers als Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis en Kevin Hart kunnen deze trein niet op de rails houden. Meer nog, ze zijn het grootste probleem van deze farce. Blanchett is namelijk de meest passieve actieheld in jaren. Wanneer ze pijnlijk stijf en ongeïnteresseerd haar poses inneemt terwijl alle actie rondom haar gebeurt, konden wij ons alleen maar afvragen waarom de klasseactrice in godsnaam heeft getekend voor de hoofdrol in een actiefilm. Ze is dan nog niet eens de slechtste castingkeuze. Jamie Lee Curtis is een krasse dame, maar vergelijk haar promotiemateriaal van de film met schermafbeeldingen van de game en je krijgt het gevoel dat er een verkleedfeestje werd georganiseerd bij Okra.

Wij kunnen ons geen enkel publiek voorstellen dat op iets als Borderlands zit te wachten. Het is puur ingekleed studiobraaksel. Wij nemen alvast een maagzuurremmer, want producer Ari Arad wist al te vertellen dat er nog videogameverfilmingen aankomen.


Genre: actie, avontuur, komedie
Jaar: 2024
Regisseur: Eli Roth
Cast: Cate Blanchett, Kevin Hart, Edgar Ramirez, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt
Land: U.S.A.
Speelduur: 102 minuten

Related posts