Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A MOST WANTED MAN
PHILIP SEYMOUR HOFFMAN in A MOST WANTED MAN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A MOST WANTED MAN 

“Fuck”, dat zijn de laatste woorden die we Philip Seymour Hoffman horen uitspreken in zijn allerlaatste film (ten minste als je zijn bijrol in de derde Hunger Games niet meerekent). Balen is het zeker voor de filmfan, want na twee uur wordt hier nog maar eens onderstreept dat Philip Seymour Hoffman de beste acteur van de laatste decennia was.

A Most Wanted Man is de derde film van Anton Corbijn. Het is overduidelijk dat het Nederlandse wonderkind de smaak van de pellicule te pakken heeft. Net zoals in The American met George Clooney, is het wederom een spionagethriller geworden. En tja, wie kan er nou voor een beter spionageverhaal zorgen dan meester John le Carré?

A MOST WANTED MAN (c) The Movie Database (TMDB)
A MOST WANTED MAN (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal speelt zich tien jaar geleden in Hamburg af. Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffman) staat aan het hoofd van de Duitse veiligheidsdienst. Hij krijgt een tip over een Tsjetjeense vluchteling (Grigoriy Dobrygin) die aanspraak maakt op de gigantische erfenis van zijn vader. Zijn collega’s en vooral ook de CIA (onder leiding van Robin Wright) willen hem onmiddellijk klissen, maar Gunther weigert. Issa is niet meer dan een kleine vis en met hem als lokaas kan je een veel grotere vangen!

Hoe spannend het verhaal en briljant de regie ook is, is dit overduidelijk een Philip Seymour Hoffman-film geworden. Eentje met een zeer duistere kant weliswaar, want door zijn fatale overdosis, vergeet je in feite dat je naar een vertolker zit te kijken. Het personage is immers, net als de acteur zelf, hopeloos aan drank en sigaretten verslaaf, een getormenteerde man die nooit meer met zichzelf in het reine kan komen. Ook de bijrollen zijn ijzersterk. Robin Wright is sinds House Of Cards de ideale keuze om een gehaaide dame te spelen en ook Willem Dafoe blijft zoals steeds geniaal. Net zoals iedere spionagethriller vraagt ook deze parel voldoende aandacht, maar de voldoening achteraf is groots.


Genre: spionage
Jaar: 2014
Regisseur: Anton Corbijn
Cast: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Robin Wright, Grigoriy Dobrygin, Homayoun Ershadi, Nina Hoss, Daniel Brühl
Land: USA, UK, Duitsland
Speelduur: 122 minuten

Related posts