Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Julie Zwijgt op shortlist European Film Awards
JULIE ZWIJGT (c) Paradiso Films
België boven

Julie Zwijgt op shortlist European Film Awards 

Julie zwijgt, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, staat op de shortlist voor de European Film Awards. Dat heeft de European Film Academy zonet bekendgemaakt. Julie zwijgt ging in mei in wereldpremière in het kader van de Semaine de la Critique in Cannes en won er drie filmprijzen. Op 16 oktober komt de film bij ons in de zalen.

Sinds de wereldpremière in Cannes, die positief onthaald werd door het publiek en de aanwezige filmpers, is Julie zwijgt ook uitgenodigd voor de filmfestivals van Karlovy Vary, Melbourne, Sarajevo en het Poolse New Horizons. In september zal het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl zijn Noord-Amerikaanse première beleven op het festival van Toronto.


Julie zwijgt gaat over een jonge belofte bij een tennisclub wiens leven volledig in het teken staat van sport. Wanneer de coach die haar naar de top brengt plotseling geschorst wordt, start de club een onderzoek. Alle spelers worden gevraagd om hun ervaringen te delen. Maar Julie zwijgt.

Het titelpersonage wordt gespeeld door nieuwkomer en tennisspeler Tessa Van den Broeck. Belangrijke bijrollen zijn er voor Koen De Bouw, Ruth Becquart, Pierre Gervais, Sofie Decleir, Tijmen Govaerts, Claire Bodson en Laurent Caron.

Na de aankondiging van de shortlist van de European Film Awards is het nu aan de meer dan 5000 leden van de European Film Academy om hun stem uit te brengen voor de Beste Europese Speelfilm en andere categorieën. De nominaties worden bekendgemaakt op 5 november. De prijsuitreiking van de 37ste European Film Awards vindt plaats op 7 december in het Zwitserse Luzern.

Related posts