Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Pedro Almodóvar krijgt Lifetime Achievement Award in San Sebastian
PEDRO ALMODÓVAR (c) Door Ruben Ortega - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57027568
Festivalnieuws

Pedro Almodóvar krijgt Lifetime Achievement Award in San Sebastian 

Het San Sebastian Film Festival zal dit jaar de prestigieuze Donostia Award uitreiken aan filmmaker Pedro Almodóvar tijdens de 72e editie, die plaatsvindt van 20 tot en met 28 september.

De uitreiking van de ereprijs, die volgens het festival “buitengewone bijdragen aan de filmwereld” erkent, vindt plaats voorafgaand aan de vertoning van zijn nieuwste film The Room Next Door. De film is Almodóvars eerste in het Engels en heeft Tilda Swinton en Julianne Moore in de hoofdrollen. The Room Next Door debuteert in Venetië. Swinton zal Almodóvar de prijs overhandigen in San Sebastian.

Almodóvar reikte al eerder Donostia Awards uit aan Al Pacino, Woody Allen en Antonio Banderas. Vorig jaar werd de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Javier Bardem. Eerdere filmmakers die de Donostia Award hebben ontvangen zijn Francis Ford Coppola, Woody Allen, Oliver Stone, Agnès Varda, Hirokazu Koreeda en Costa-Gavras.

Related posts