Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ABSENTIA
ABSENTIA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ABSENTIA 

Ondertussen is  Mike Flanagan een grote naam in de horrorwereld, maar we hebben het nog eens over één van zijn vroegere films: Absentia die overigens is uitgebracht op Second Sight Films. 

Befaamde magazines zoals Empire of de horrorbijbel Fangoria waren best te spreken over deze film. Zelf zijn we wat minder enthousiast, alhoewel we er meteen moeten aan toevoegen dat Absentia heel wat beter is dan de meeste van zijn soortgenoten en dat heeft ongetwijfeld veel met het acteerniveau te maken (een element dat in de griezelwereld net iets te vaak te wensen overlaat).

ABSENTIA (c) The Movie Database (TMDB)
ABSENTIA (c) The Movie Database (TMDB)

Callie (Katie Parker) is al een tijdje clean en heeft net een grote Amerikaanse trip achter de kiezen. Bij haar terugkomst treft zij haar zus Tricia (Courtney Bell) aan die het nog steeds niet kan verkroppen dat haar echtgenoot reeds zeven jaar is vermist. De politie besluit een punt achter het onderzoek te zetten door Daniel officieel dood te verklaren. Net op het moment dat Tricia in de armen van de dienstdoende rechercheur valt en met hem een nieuw leven wil beginnen, komt plots Daniel boven water drijven. De vermiste is helemaal verward en heeft alles vergeten. Het enige wat hij wel nog weet is dat de sleutel van het geheim in een angstaanjagende voetgangerstunnel ligt.

Bibberfans die van het slashergenre houden zullen maar weinig boodschap aan Absentia hebben. Er valt geen spatje bloed te bespeuren en de griezelelementen zijn beperkt gebleven tot wat handdrukken die je door het plafond ziet of gewoon een douchegordijn dat wat beweegt. Meer krijg je niet. Ook het verhaal is nogal zwak, met een einde dat de kijker met heel veel honger nalaat. Desalniettemin raast deze 90 minuten durende griezeltrip in een vrij snel tempo aan je voorbij en dat is zoals gezegd aan de acteurs te danken. 


Genre: horror
Jaar: 2011
Regisseur: Mike Flanagan
Cast: Katie Parker, Courtney Bell, Dave Levine, Justin Gordon, Morgan Peter Brown
Land: USA
Speelduur: 91 minuten

Related posts