Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Razor Reel Flanders Film Festival licht een tipje van de sluier
RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL 2024 (c) Razor Reel Flanders Film Festival
Nieuws

Razor Reel Flanders Film Festival licht een tipje van de sluier 

Razor Reel Flanders Film Festival heeft de eerste titels gelost voor de komende editie. Van donderdag 24 oktober tot en met zaterdag 2 november kunnen genrefans weer in Brugge terecht voor 2 weekends vol filmplezier. Het centrale thema van deze 17de editie is folk horror en dat wordt op 26 oktober in de verf gezet met een lezing door Constant Hoogenbosch, die dieper zal ingaan op het thema en de invloed ervan op de hedendaagse cinema, plus een double bill rond The Wicker Man.

Razor Reel zal niet enkel de klassieker uit het subgenre vertonen, maar deze wordt voorafgegaan door documentaire Children of the Wicker Man. In de documentaire komen de verloren gewaande papieren van The Wicker Man’s regisseur Robin in handen van zijn zoon, filmmaker Justin Hardy. Samen met zijn broer Dominic begint hij aan een zoektocht naar de complexe aard van onafhankelijk filmmaken en het vaderschap.

The Wicker Man
THE WICKER MAN (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Verder kondigde het festival ook volgende titels aan:

  • Scared Shitless (Vivieno Caldinelli): Een horrorkomedie waarin een loodgieter en zijn smet vrezende zoon worden gedwongen hun handen vuil te maken om de bewoners van een appartementencomplex te redden, wanneer een genetisch gemanipuleerd, bloeddorstig wezen ontsnapt in het leidingsysteem
  • Sayara: De nieuwste festivalhit van de Turkse Can Evrenol (Baskin), waarin het titelpersonage op wraakmissie trekt wanneer haar zus wordt vermoord door een groep politiek verbonden rijke jongeren.
  • Custom (Tiago Teixeira): Een stel dat op maat gemaakte erotische films produceert, raakt verstrikt in een nachtmerrieachtige samenzwering wanneer ze beginnen te werken voor een mysterieuze klant.
Scared Shitless
SCARED SHITLESS (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Tenslotte leerden we ook dat de traditionele familiefilm deze jaargang op 1 november wordt vertoond. Samen met je gezin kan je, na het verplichte bezoekje aan het kerkhof, afzakken naar het Sint-Lodewijkscollege om Tim Burton’s Corpse Bride nog eens op het witte doek te zien.

Razor Reel is echter meer dan films alleen. Zo kan je op zondag 27 oktober rondkuieren op de Fantasy-, Boeken-, Film- en Stripbeurs, waar je een schat aan fantastische items, waaronder fantasy boeken, films, strips en verzamelobjecten, zal vinden.

Nieuw is dat er op diezelfde dag ook Fabel Fest Vlaanderen doorgaat. Dit gloednieuwe evenement vindt plaats van 14u00 tot 18u00 tijdens de Razor Reel Fantasy-, Boeken-, Film- en Stripbeurs. Fabel Fest Vlaanderen biedt een boeiend programma aan lezingen, interviews, panels en signeersessies rond Fantastische literatuur met onder meer Tom De Cock, Pen Stewart, Bavo Dhooge, Johan Vandevelde en Stephan Louwes.

Meer info op www.razorreel.com.

Related posts