Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Addams Family Values
ADDAMS FAMILY VALUES (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

Addams Family Values 

Zelden is een vervolg beter dan het origineel. Uitzonderingen bevestigen nog altijd de regel. Zeker wanneer het The Addams Family betreft, want deze familie bestaat nu niet bepaald uit Jan Modaal-personages. Gegeerd reclamecineast Barry Sonnenfeld overtreft met de barokke komedie Addams Family Values ver zijn regiedebuut The Addams Family uit 1991.

Alle bekende weirdo’s uit de populaire TV­-serie van pakweg 30 jaar geleden en de eerste langspeelfilm, zijn opnieuw present. Meer zelfs, want de macabare Morticia (Anjelica Huston) . kondigt bij het begin van de prent sec aan dat ze opnieuw moeder wordt. Dol enthousiast stapt de excentrieke Gomez (Raul Julia) de verloskamer uit en bejubelen de overige familieleden de geboorte van Pubert, de lijkbleke en besnorde nieuwe Addams. Wednesday en Pugsley zijn jaloers op de baby en wenden al hun morbide krachten aan om Pubert te elimineren. Zelfs het echtpaar Addams vindt deze praktijken te gortig en stuurt op advies van Debbie (Joan Cusack), een dubieuze babysitter, hun kinderen naar een typisch Amerikaans en ‘normaal’ zomerkamp, met alle gevolgen vandien.

Addams Family Values
ADDAMS FAMILY VALUES (c) The Movie Database (TMDB)

Ondertussen wordt de timide maar stinkend rijke oom Fester (Christopher Lloyd) smoorverliefd op Debbie. Wat niemand behalve Wednesday weet, is dat Debbie in werkelijkheid de fel gezochte ‘Zwarte Weduwe’ is. Wanneer Debbie en Pester huwen, wordt Pubert een stralende baby met blonde krullen, ontsnapt Pester aan enkele moordaanslagen, komt het familiefortuin in gevaar en spelen Wednesday en Pugsley de hoofdrol in een opgewekte vakantieshow … redenen genoeg om chaos te creëren in het doodnormale leventje van de Addams.

Addams Family Values is een verrassend geslaagde prent. Vooral omwille van de vlijmscherpe kritische (Amerikaanse) maatschappij­analyse. Het feit dat net, de Addams (een amalgaan outcasts) pleiten voor gezinscohesie onderstreept perfect de beoogde cynische ondertoon. Door de gevatte oneliners van Wednesday, het synchroon acteerwerk van Huston en Julia, de talrijke knipoogjes naar andere prenten en hedendaagse waarden en situaties en de originele grappen is Addams Family Values een leuke komedie voor liefhebbers van zwarte humor.


Genre: komedie, fantasy
Jaar: 1993
Regisseur: Barry Sonnenfeld
Cast: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Joan Cusack, Christina Ricci
Land: Verenigde Staten
Speelduur: 94 minuten

Related posts