Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Fixing the Shadow
FIXING THE SHADOW (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

Fixing the Shadow 

Er rinkelt wellicht niet meteen een belletje bij de naam Larry Ferguson. Hij is nochtans de scenarist van bijvoorbeeld Beverly Hills Cop Il, Highlander en The Presidia. Met Fixing the Shadow leverde Ferguson zijn regiedebuut af. Centraal staat de strijd tegen de drugs en het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Charlie Sheen in Fixing the Shadow
CHARLIE SHEEN in FIXING THE SHADOW (c) The Movie Database (TMDB)

Dan Saxon (Charlie Sheen) is een impulsieve flik in Arizona. Na een gewelddadig conflict met zijn corrupte baas, wordt hij ontslagen. Kort daarop wordt hij benaderd door Price, een lid van de geheime dienst, die hem geschikt vindt om te infiltreren in de actieve drugswereld. Saxon weigert aanvankelijk, maar Price zet hem onder druk zodat hij de gevaarlijke klus aanvaardt. Als undercoveragent laat hij zich inwijden bij de Jackals, een bende crapuleuze motorrijders die de plaatselijke drugstrafiek beheerst. Saxon wordt na heel wat bedenkelijke proeven als een volwaardige biker beschouwd. Hij verzamelt een massa bewijsstukken, maar verliest ook zijn ware identiteit door de confrontatie met dit harde milieu, wat herinneringen oproept aan beklemmende jeugdervaringen. Uiteindelijk ontdekt de bendeleider de bedoelingen van Saxon, maar er volgen toch massale arrestaties.

Fixing the Shadow is een typische Amerikaanse actiethriller met alle clichés en dito déja-vu elementen. Ferguson heeft zijn verdiensten als scenarist, maar als cineast heeft hij nog een lange weg af te leggen. Hij twijfelt voortdurend tussen semibiografie, komedie en actieprent. Charlie Sheen loopt er dan ook bij als een karikatuur en de psychische kwellingen van zijn personage zijn ongeloofwaardig en bij momenten zelfs lachwekkend.


Genre: Misdaad, drama, thriller
Jaar: 1993
Regisseur: Larry Ferguson
Cast: Charlie Sheen, Linda Fiorentino, Michael Madsen
Land: Verenigde Staten
Speelduur: 108 minuten

Related posts