Subscribe Now
Trending News

Blog Post

VOLLEDIG PROGRAMMA FILMFESTIVAL NAMEN (FIFF) IS BEKEND
FIFF 2024 (c) FIFF
Nieuws

VOLLEDIG PROGRAMMA FILMFESTIVAL NAMEN (FIFF) IS BEKEND 

Ook dit jaar biedt het 39e FIFF Namur (het filmfestival van Namen, dat doorgaat van 27 september tot en met 4 oktober 2024, een verrassende en gedurfde selectie van films, met meer dan 120 korte en lange fictie-, animatie- en documentairefilms uit alle hoeken van de Franstalige wereld.

In de Official Competition, de 1st Work Competition, de Short Film Competition, de FIFF Première Competition, de special screenings en de family screenings, nemen deze films het publiek mee op een gedurfde reis naar het hart van de Franstalige 7e Kunst.

Dit jaar keert (eindelijk) de Grote Feesttent (Chapiteau, voor de insiders) terug naar de centrale Place d’Armes. Daar is het de perfecte gelegenheid om tussen twee voorstellingen door bij te praten onder het genot van een drankje en om de mensen te ontmoeten die de cinema van vandaag tot leven brengen.

Verschillende activiteiten van het feestprogramma, de FIFF OFF, zullen worden aangeboden onder de koepel van de tent en in de hele stad Namen. Ontmoetingen met de gasten, tentoonstellingen, rondleidingen, concerten en dj-sets… Er is voor elk wat wils.

Hieronder vind je als opwarmer al een kleine greep uit het uitgebreid aanbod van het filmfestival.

En Fanfare
EN FANFARE (c) FIFF

Openingsfilm (vrijdag 27 september): En Fanfare van Emmanuel Courcol, met Benjamin Lavernhe (van de Comédie française), Pierre Lottin, Sarah Suco, Jacques Bonnaffé

Na de wereldpremière op het filmfestival van Cannes afgelopen mei, wordt de nieuwe komedie En Fanfare van Emmanuel Courcol op de openingsavond van het festival vertoond in aanwezigheid van de filmcrew. En om de langverwachte terugkeer van de FIFF Chapiteau te vieren, zal een Naamse fanfare de toeschouwers na de vertoningen in de bioscopen Caméo en Delta begeleiden naar de publieke Chapiteau op Place d’Armes in Namen voor een feestelijke avond die voor iedereen toegankelijk is!

De openingsfilm wordt voorafgegaan door een vertoning van de kortfilm: Musclé Masqué dans: Ferraille Pagaille van Nicolas Gemoets.

De slotfilm (vrijdag 4 oktober) is: Quand Vient L’automne van François Ozon met Hélène Vincent, Josiane Balasko, Ludivine Sagnier, Pierre Lottin.

Meer over het filmfestival in de hoofdstad van Wallonië vind je op: www.fiff.be

Related posts