Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Derde Docfest toont veerkrachtige documentaires
DOCFEST (c) DOCFEST
Festivalnieuws

Derde Docfest toont veerkrachtige documentaires 

Van 19 tot 24 november prikkelen De Republiek en Cinema Lumière met Docfest Brugge voor de derde keer op rij met inspirerende films voorzien van een verdiepende omkadering. Als uniek filmfestival brengt Docfest tien krachtige documentaires, waarvan drie van Belgische makelij, die verhalen vertellen over kleurrijke actuele thema’s en hoopvolle toekomstperspectieven.

Opnieuw staan er drie vertoningen op onverwachte locaties op het programma. Het publiek kan dit jaar genieten van een extra festivaldag en bekende hosts, waaronder drie journalisten en verschillende experts, die uitnodigen om samen dieper in te gaan op de films. Inspirerende gesprekken verzekerd!

“Anders dan bij de vorige editie hanteren we geen strikt thema,” legt programmator Tine Van Dycke uit, “maar in dit verkiezingsjaar is het festival meer dan ooit een plek waar verhalen, hoop en veerkracht samenkomen en een impactvolle ervaring creëren. We hebben bewust gekozen voor films die de blik verruimen en een actualiteitsgehalte hebben.”

Zo is er de openingsfilm Les Dames Blanches die een ontroerende inkijk geeft in de ouderenzorg en aan de hand van een intiem verplegersportret laat zien waar de toekomst van de zorgsector ligt.

Ook Nice Ladies, waarin we kennismaken met een Oekraïens cheerleaderteam, is een pareltje. Deze documentaire wordt gehost door journalist en Oekraïne-kenner Marijn Trio en laat een sisterhood van 50+ vrouwen zien die door de oorlog voor verpletterende keuzes komen te staan.

Agent of Happiness verdient eveneens een vermelding. Dit bijzonder visueel verslag richt de lens op Bhutan, het gelukkigste land ter wereld. Maar hoe meet je geluk in de meest afgelegen gebieden? En is Bhutan wel écht het gelukkigste land?

Docfest biedt naar goede gewoonte meer dan films alleen. Elke vertoning is een unieke beleving die verder gaat dan de traditionele Q&A zoals een discobar samen met de bewoners van een woonzorgcentrum en een kampvuurgesprek over vaderschap.

“Docfest draait niet zozeer om exclusiviteit of premières, maar om verbinding: nauwe samenwerkingen met Brugse organisaties, interactie met het publiek en tailor-made omkadering,” zegt Pieter Koten, inhoudelijk coördinator van De Republiek. Docfest Brugge nodigt dit jaar vier festivalhosts uit, met name Marijn Trio, Kawtar Ehlalouch, Ben van Alboom en Catherine Vuylsteke, en verschillende experts zoals professor en geluksexpert Lieven Annemans die vanuit hun professionele background en persoonlijke ervaringen voor een verdiepend gesprek zullen zorgen bij ‘hun’ film.

Het volledige programma wordt op 17 oktober bekendgemaakt.

Previous

Derde Docfest toont veerkrachtige documentaires

Related posts