Subscribe Now
Trending News

Blog Post

El Lado Oscuro Del Corazon
EL LADO OSCURO DEL CORAZON (c) IMDB Pro
Flashback

El Lado Oscuro Del Corazon 

Om de drie jaar leverde de Argentijnse regisseur, scenarist en producent Eliseo Subiela destijds een langspeelfilm af die telkens in de prijzen viel op diverse filmfestivals. Ook El Lado Oscuro Del Corazan (De donkere zijde van het hart) over de existentiële odyssee van een marginale eenzaat, sleepte de voornaamste onderscheidingen in de wacht in Montreal en Biarritz.

Het verhaal speelt zich af in Buenos Aires. Oliverio is een jonge would-be poëet en bohémien zonder bestaansmiddelen. Hij deelt zijn onzeker bestaan met twee weirdo’s: een beeldhouwer geobsedeerd door fallische sculpturen en een Canadese ex-professor met een fascinatie voor de Argentijnse chaos. Oliverio overleeft door zijn aforismen te declameren aan passanten in ruil voor een aalmoes, een liefdesgedicht in te wisselen tegen een steak en af en toe te werken voor een reclamebureau.

El Lado Oscuro Del Corazon
EL LADO OSCURO DEL CORAZON (c) The Movie Database (TMDB)

Zijn hart en fantasie wijdt hij echter volledig aan het vrouwelijk geslacht. Hij onderneemt .een sentimentele en obsessionele tocht op zoek naar de ideale vrouw … iemand die kan vliegen! Hij verdubbelt daarom zijn veroveringsactiviteiten daarbij onophoudend converserend tegen een in het zwart gehulde dame, de Dood. In een obscure bar ontmoet hij in Montevideo de prostituée Ana op wie hij hopeloos verliefd wordt. Oliverio voelt aan dat Ana zijn vliegende droomprinses is en enig licht kan werpen op zijn donkere zijde van zijn hart.

El Lado Oscuro Del Corazon is een sprankelende en lyrische exploratie van existentiële vragen zoals de zin van het leven, de dood, kunst, liefde en passie. Ondanks de onconventionele vormgeving en de surrealistische stijl slaagt Subiela er toch in de bizarre zoektocht van zijn hoofdpersonage grappig en boeiend te houden.


Genre: komedie, drama, romance
Jaar: 1992
Regisseur: Eliseo Subiela
Cast: Darío Grandinetti, Sandra Ballesteros, Nacha Guevara
Land: Argentinië, Canada
Speelduur: 127 minuten

Related posts