Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Maria met Angelina Jolie late entry Film Fest Gent
MARIA (c) Film Fest Gent
Nieuws

Maria met Angelina Jolie late entry Film Fest Gent 

De 51ste editie van Film Fest Gent krijgt een meeslepende late entry. Pablo Larraíns Maria, een biopic over de legendarische operazangeres Maria Callas met Angelina Jolie als ‘La Divina’, vervolledigt het programma van het festival dat van start gaat op 9 oktober.

Dat de Chileense regisseur Pablo Larraín garant staat voor fascinerende portretten van vrouwelijke iconen bewees hij al met Jackie (over Jackie Kennedy) en Spencer (over prinses Diana). Beide films stuwden hun actrices (Natalie Portman en Kristen Stewart) richting een Oscarnominatie. Voor zijn nieuwste biopic wist Larraín Oscarwinnares Angelina Jolie te overtuigen om in de huid te kruipen van Maria Callas, de Amerikaans-Griekse sopraan die zich in de eeuwigheid zong en bijna vijftig jaar na haar dood nog steeds tot de verbeelding spreekt. Maria ging in wereldpremière op het filmfestival van Venetië, waar de film kon rekenen op lovende kritieken.

Zowel Jackie als Spencer waren een staalkaart van de stijl van Pablo Larraín als regisseur en weken sterk af van de conventionele biografische film. En dat is niet anders met Maria, een even glorieus als tragisch portret van Maria Callas, de meest invloedrijke operaster van de twintigste eeuw. De wereldberoemde sopraan stierf in 1977 aan een hartaanval nadat ze zich in de jaren voordien meer en meer had teruggetrokken in haar appartement in Parijs. Ondanks een turbulente levensloop werd Callas na WOII een waar icoon. Vooral de eigenzinnige wijze waarop ze haar performances vormgaf, maakte indruk. Maria volgt de laatste week in het leven van de diva, maar duikt via flashbacks het tumultueuze verleden in: van haar ongelukkige jeugd met haar dominante moeder tot haar stormachtige liefdesrelatie met scheepsmagnaat Aristoteles Onassis. Larraín bewandelt bewust de dunne lijn tussen de dromen van Callas en de waargebeurde feiten, wat een fascinerende film oplevert met een bedwelmende Angelina Jolie als ‘La Divina’.

Distributeur The Searchers brengt Maria in de Belgische zalen. Er is voorlopig nog geen releasedatum.

Related posts