Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Keanu Reeves verzweeg ernstige letsels voor The Matrix
KEANU REEVES (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Keanu Reeves verzweeg ernstige letsels voor The Matrix 


Keanu Reeves had het in The Art of Action-podcast over zijn vroegere carrière. Hij had het onder meer over Kathryn Bigelow’s Point Break en Jan de Bont’s Speed, maar ook over The Matrix uit 1999.

Voor de rol van Neo moest Reeves harder en intensiever trainen dan ooit tevoren, maar er was een addertje onder het gras dat niemand mocht weten. Toen Keanu Reeves de Wachowskis ontmoette wist hij dat hij voor zijn rol als Neo meer dan 4 maanden zou moeten trainen. Het enige probleem was dat Reeves een nekprobleem had dat alsmaar erger werd. Deze blessure had hij opgelopen tijdens de opnames van Chain Reaction. Reeves had namelijk een paar epidurale ingrepen ondergaan waardoor hij vaak zijn evenwicht verloor.

Toch besloot Reeves om mee te gaan in het avontuur van The Matrix. Naast zijn nekprobleem ontdekte de arts ook dat zijn wervelkolom serieus beschadigd was. Maar de acteur heeft dit nooit aan iemand verteld uit schrik had dat hij hierdoor de film niet zou kunnen doen. Het werd een uitdaging die goed is verlopen, want het risico bestond dat Reeves er een dwarslaesie aan had kunnen overhouden.



Related posts