Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Zaal 9 #15: Lady Bird, An Education & Whiplash
LADY BIRD (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

Zaal 9 #15: Lady Bird, An Education & Whiplash 

🎬 Thema: Back to school πŸ¦πŸ“–πŸ₯

In deze aflevering van onze podcast duiken we in drie indrukwekkende films die perfect passen bij het thema “Back to school.” We bespreken hoe Lady Bird, An Education en Whiplash elk op hun eigen manier de complexe emoties en uitdagingen van het schoolleven en jongvolwassenheid verkennen.

Lady Bird (2017) – Deze coming-of-age film van Greta Gerwig volgt het laatste jaar van een jonge vrouw op de middelbare school. We ontdekken hoe deze film op eerlijke en humoristische wijze de zoektocht naar identiteit en onafhankelijkheid weergeeft, en waarom het zo herkenbaar is voor iedereen die ooit heeft geworsteld met het volwassen worden.

An Education (2009) – Een verhaal over een briljante scholier die op het punt staat om haar toekomst aan de universiteit op te geven voor een glamoureuze, maar risicovolle relatie. Hoe geeft deze film inzicht in de verleidingen die jongeren kunnen afleiden van hun ambities, en welke lessen kunnen we eruit halen over opgroeien en keuzes maken?

Whiplash (2014) – Dit intense drama volgt een ambitieuze muziekstudent die wordt getraind door een meedogenloze instructeur. We bespreken hoe de film de dunne lijn tussen toewijding en obsessie verkent, en wat het betekent om te streven naar perfectie in een competitieve academische omgeving.

Wat maakt deze films tot een perfecte aanvulling op het “Back to School” thema, en hoe reflecteren ze de emoties en ervaringen van het schoolleven? Kom het te weten in Zaal 9 aflevering 15!

Related posts