Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BINTI
BINTI (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BINTI 

Binti is het langspeelfilmdebuut van de jonge filmmaakster Frederike Migom die doorbrak met de aanzienlijke documentaire SI-G en smaakvolle kortfilms als Malakim, Adam & Everything en Nkosi Coiffure (geselecteerd voor een trein aan festivals waaronder Tribeca en het BFI in London).

Migom schreef zelf ook het scenario en vertelt vakkundig het verhaal van de 12-jarige Binti die droomt van een carrière als bekende vlogger. Hoewel ze in België is opgegroeid, moet ze op een dag met haar papa Jovial vluchten voor de politie die hen het land wil uitzetten. Meteen verdwijnt haar droom als sneeuw voor de zon. Bij toeval ontmoet ze Elias die zich na een ruzie met zijn moeder verschuilt in een zelfgemaakte boomhut. De twee worden dikke vrienden. Binti belooft haar kersvers vriendje al vloggend te helpen met zijn ‘Red de Okapi Club’. Tegelijkertijd krijgt Binti een geniale inval: haar vader huwt best met Elias zijn mama. En misschien zijn daarmee alle problemen wel van de baan?

Binti is een lekkere familieprent die voor iedereen en voor alle leeftijden makkelijk toegankelijk is en bulkt van de energie en humor. Bebel Tshiani (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias) en Baloji (papa Binti) zorgen voor anderhalf uur avontuur, spanning én aangenaam vertier. Een aanrader.

https://www.youtube.com/watch?v=nSY4-J21Wro

GENRE: drama, familie
JAAR: 2019
REGISSEUR: Frederike Migom
CAST: Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji
LAND : België  

Related posts