Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Wordt The Old Oak de laatste van Ken Loach?
THE OLD OAK (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Wordt The Old Oak de laatste van Ken Loach? 

Ken Loach heeft in een interview met  The Hollywood Reporter gezegd dat The Old Oak, zijn nieuwste speelfilm, waarschijnlijk ook zijn allerlaatste zal zijn. The Old Oak die in première gaat op het filmfestival van Cannes is de 15e film van de nu 87-jarige cineast.

“Films maken vergt vaak een paar jaar van je leven en tegen dan ben ik bijna 90,” zegt Loach. “En je uithoudingsvermogen neemt  af. Je korte termijn geheugen gaat achteruit en mijn gezichtsvermogen is nu al behoorlijk slecht, dus het wordt best lastig.”

Loach zei evenwel dat hij voor The Old Oak maar weinig moeite had met de fysieke inspanningen van de lange werkdagen, maar hij voelt dat het moeilijker is geworden om met een goed humeur de vaart erin te houden.

Loach is natuurlijk al eerder met “pensioen” gegaan. Toen hij in 2014 Jimmy’s Hall naar Cannes bracht, was dat ook zogezegd zijn laatste speelfilm. Maar de verkiezing van de conservatieve regering in 2015 en de daaruit voortvloeiende bezuinigingen in de sociale zorg brachten hem ertoe om terug te keren naar de camera voor I, Daniel Blake uit 2016. De film was een aanval op het Britse uitkeringsstelsel en leverde Loach zijn tweede Palme d’Or op na The Wind That Shakes the Barley uit 2006. Daarna volgde in 2019 Sorry We Missed You, wat een verhaal was van een man die werkt voor een Amazon-achtige bezorgdienst. Bij de presentatie van Sorry We Missed You in Cannes zei Loach toen ook dat deze film zijn laatste zou zijn. Dat was niet zo.

The Old Oak, die net als I, Daniel Blake en Sorry We Missed You in het noordoosten van Engeland is opgenomen, gaat over de laatste overgebleven pub in een voormalig mijndorpje dat 30 jaar later een broeinest van spanningen is geworden na de komst van Syrische vluchtelingen.

Bron: The Hollywood Reporter

Related posts