Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KRIS KRISTOFFERSON OVERLEDEN
KRIS KRISTOFFERSON in A STAR IS BORN (c) IMDB Pro
Nieuws

KRIS KRISTOFFERSON OVERLEDEN 

Kris Kristofferson, die succesvol was als singer-songwriter in de countrymuziek en als film- en tv-ster in Hollywood, overleed zaterdag thuis in Maui, Hawaii. Er werd geen doodsoorzaak genoemd, maar hij stierf vredig terwijl hij omringd was door familie. Hij werd 88.

Kris Kristofferson, een gevierd countryzanger en songwriter, vond ook veel succes in Hollywood als film- en televisieacteur. Nadat hij zijn muzikale carrière had gevestigd met hits als For the Good Times, Sunday Morning Coming Down en Me and Bobby McGee, maakten zijn ruige uiterlijk en ontspannen houding hem een natuurlijke keuze voor het witte doek. Zijn filmdebuut kwam in 1972 met Cisco Pike, waarin hij de hoofdrol speelde als muzikant en drugsdealer, en waarin ook enkele van zijn liedjes te horen waren.

In de jaren ’70 bloeide Kristoffersons acteercarrière op. Hij verscheen in verschillende vooraanstaande films, zoals Blume in Love (1973) en Martin Scorsese’s Alice Doesn’t Live Here Anymore (1974). Zijn vertolking van een getroebleerde rockster in de film A Star is Born uit 1976, naast Barbra Streisand, leverde hem een Golden Globe Award op en verstevigde zijn reputatie als veelzijdig acteur.

Ondanks dit succes kende Kristoffersons filmcarrière ook tegenslagen. Zijn rol als Billy the Kid in Sam Peckinpah’s Pat Garrett and Billy the Kid (1973) werd controversieel nadat de film door de studio werd herwerkt. Later beschadigde zijn hoofdrol in Michael Cimino’s Heaven’s Gate (1980), een film die berucht werd om productieproblemen en een slechte ontvangst, zijn positie in Hollywood. De film werd echter later alsnog positief herbeoordeeld door critici.

In de jaren ’80 herstelde Kristofferson zijn carrière, met een hoofdrol in Songwriter (1984) naast Willie Nelson. Hij werd ook onderdeel van de outlaw country-supergroep de Highwaymen, samen met Nelson, Johnny Cash en Waylon Jennings. Zijn acteercarrière ging gestaag door, met rollen in films zoals Lone Star (1996) en als vampierenjager Abraham Whistler in de Blade-trilogie, die begon in 1998.

Kristoffersons filmcarrière omvatte meer dan 100 rollen, waardoor hij een gerespecteerde plaats veroverde in zowel de muziek- als filmindustrie. Hij bleef een geliefde figuur in beide werelden, bekend om zijn rauwe, oprechte optredens en zijn blijvende bijdragen aan de countrymuziek en Hollywood.

Related posts