Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Russell Crowe was weinig onder indruk van script van Gladiator
RUSSEL CROWE in THE GLADIATOR (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Russell Crowe was weinig onder indruk van script van Gladiator 

In een recent interview met Vanity Fair zei Russell Crowe dat hij bijna Gladiator links had laten liggen omdat hij het script “absolute onzin” vond.

“De kern van wat we deden vond ik wel een geweldig concept, maar het scenario was onzin, absolute onzin.” Het had allemaal van die vreemde sequenties. Het ging over strijdwagens en hoe bepaalde gladiatoren die strijdwagens gebruikten met olijfolie en zo.”

De acteur won wel een Oscar voor zijn rol van Maximus Decimus Meridius, maar hij zei dat hij tijdens de opnamen meermaals overwoog om het vliegtuig op te stappen en weg te gaan. Uiteindelijk kon Ridley Scott hem overtuigen om te blijven. “Scott zei me niets te gaan opnemen waar ik niet in geloofde.” Toen we aan de film begonnen, hadden we 21 pagina’s script waar we het over eens waren. En je moet weten dat een scenario toch meestal bestaat uit 100 pagina’s, of zoiets. We hadden dus nog een lange weg te gaan, maar toen we bij de opnamen in Marokko begonnen was alles grotendeels geklaard.”, aldus Crowe.

Related posts