Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE BRIDE WORE BOOTS
THE BRIDE WORE BOOTS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE BRIDE WORE BOOTS 

Ook al is ze wederom flamboyant zal Barbara Stanwyck niet herinnerd worden voor de bij momenten burleske – en voor die tijd vrij brutale – komedie The Bride Wore Boots. Maar het is wel een film die geregeld op een dvd opduikt zoals in de Barbara Stanwyck Collection. De film krijgt doorgaans lage scores, en dat zal wel te wijten zijn aan het feit dat dit een ietwat verouderde romcom is. Wel één waar de vrouw de broek draagt en wie kon dat in de jaren 40, naast Joan Crawford en Bette Davis, beter dan Barbara Stanwyck?

De laarzen in het verhaal dien je letterlijk te nemen want het verhaal speelt zich af in de paardenwereld. Veel beesten dus, maar gelukkig weinig of geen jockeys. Sally Warren (Barbara Stanwyck) is een steenrijke dame die alles heeft wat ze moet hebben inclusief zwart huispersoneel dat in deze film opgezadeld wordt met de meest onzinnige dialogen. Daarnaast is de knappe vrouw een grote liefhebber van paarden, en dit tot groot ongenoegen van haar man Jeff Warren (Robert Cummings) die het na zeven jaar heeft gehad met de viervoeters.

En het zijn niet alleen de paarden ook Sally’s jeugdvriend Lance Gale (Patric Knowles) maakt Jeff’s leven er niet gemakkelijker op, en als de veel jongere Mary Lou Medford (Diana Lynn) hem het hoofd dol maakt is het hek van de dam.

Deze film werd gemaakt door Irving Pichel die naast een carrière als filmmaker – hoewel deze term relatief is want The Bride Wore Boots was zijn “bekendste”- was hij ook als acteur te zien in Destination Moon, Tomorrow Is Forever en The Most Dangerous Game.

The Bride Wore Boots is een naar huidige normen weinig politiek correctie komedie die het moet hebben van de onderbroekenhumor – wat soms werkt, en dan weer niet – maar overduidelijk gedragen wordt door het talent van Barbara Stanwyck, en hoewel het onvoorstelbaar is dat een actrice van haar niveau zich liet verleiden tot dit soort niemendalletje is het best wel een must-see voor de fans van de actrice.

Deze film is beschikbaar op Blu-ray op Kino Lorber.

GENRE: komedie, romcom
JAAR: 1946
REGISSEUR: Irving Pichel
CAST: Barbara Stanwyck, Robert Cummings, Diana Lynn, Patric Knowles, Peggy Wood
LAND : USA

Related posts