Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PEARL
PEARL (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

PEARL 

72 uur voordat de Franse bodybuilder Léa Pearl meedingt naar de internationale titel van Miss Heaven, verblijft ze samen met haar bikkelharde trainer in het conferentiehotel van het bodybuilder-toernooi. Alle ruimtes worden door drooggetrainde atleten en hun aanhang bevolkt. Allemaal zijn ze even hongerig naar eeuwige roem.

Léa Pearl heeft alle conventionele gedragspatronen van zich afgeschud (ze is bewust geen vrouw, geen geliefde of echtgenote, laat staan moeder) maar enkel nog het lichaam dat ze met veel moeite heeft opgebouwd. Tot haar ex-vriend onverwacht het hotel binnenwandelt met hun zesjarig zoontje, die ze al jaren niet meer heeft gezien.

Pearl is een opvallend hypergestileerd langspeelfilmdebuut als regisseur van de Franse actrice Elsa Amiel. De filmmaker zit haar personages bijzonder dicht op de huid en doordringt op die manier (in vaak functionele slow motion-beelden) de surreële wereld vol afgetrainde, bijna gesculpteerde lichamen. Bovendien slaagt Amiel erin om dit uitdrukkelijk fysieke milieu te doorbreken aan de hand van de beklijvende en emotionele schets van de moeder-kindrelatie. De indringende elektronische soundtrack van Fred Avril bezorgt deze visuele bodyode een bijzonder sfeertje.

GENRE: drama, familie, sport
JAAR: 2018
REGISSEUR: Elsa Amiel
CAST: Julia Föry, Peter Mullan,  Agata Buzek     
LAND : Frankrijk, Zwitserland

Related posts