Subscribe Now
Trending News

Blog Post

WOMAN OF THE HOUR
WOMAN OF THE HOUR (c) Netflix
Streaming

WOMAN OF THE HOUR 

Anna Kendrick vervoegt het rijtje van acteurs en actrices die zich eens aan de andere zijde van de camera wagen en in de regiestoel plaatsnemen. Haar true crime-project Woman of the Hour ging vorige maand in Toronto in première en Netflix legde onmiddellijk 11 miljoen dollar om de wereldwijde rechten te verwerven. Nauwelijks anderhalve maand later staat de film al op de streamer en kunnen we Kendrick aan het werk zien. Ze had namelijk niet alleen de touwtjes in handen, maar vertolkt zelf ook één van de hoofdrollen in haar debuut.

Woman of the Hour vertelt het ongelooflijke, maar toch waargebeurde verhaal van seriemoordenaar Rodney Alcala (Daniel Zovatto), die in 1978 één van de drie verleiders was in The Dating Game. Hij moest in deze Amerikaanse versie van Blind Date het hart veroveren van Cheryl Bradshaw (Kendrick). De aspirant-actrice was helemaal niet op zoek naar een liefdespartner, maar werd door haar agent ingeschreven in de hoop haar visibiliteit te vergroten en zo acteeropdrachten in te lijven.

Woman of the Hour
WOMAN OF THE HOUR (c) The Movie Database (TMDB)

Tussen de fragmenten van het spelprogramma door zien we flashbacks waarin de psychopaat zijn slachtoffers het hof maakt en ze vervolgens genadeloos afmaakt, maar Kendrick laat slechts weinig van het bloedvergieten zien en focust zich vooral op de slachtoffers. Ze wil de doelwitten een gezicht geven en het geweld niet exploiteren.

Daarnaast wil ze ook het ongepaste gedrag tegenover vrouwen aankaarten, dat vaak wordt weggewuifd en genormaliseerd. Ze doet dit door eigen ervaringen te verweven in de lotgevallen van Cheryl, maar het opmerkelijkste is het subplot rond Laura (Nicolette Robinson). De jonge vrouw uit het studiopubliek herkent in kandidaat 3 de man die vermoedelijk haar vriendin om het leven bracht en wiens beschrijving ze ook doorgaf aan de politie. Bij de crew van het tv-programma vindt ze echter geen gehoor en wordt ze als een speeltje behandeld. De verhaallijn is pure fictie, maar Laura is de synthese van vele genegeerde vrouwen.

NICOLETTE ROBINSON in WOMAN OF THE HOUR (c) The Movie Database (TMDB)
NICOLETTE ROBINSON in WOMAN OF THE HOUR (c) The Movie Database (TMDB)

Kendrick levert met Woman of the Hour zeker geen perfecte film af, maar ze laat wel zien wat ze in haar mars heeft. Hoewel niet alle plotlijnen volledig tot hun recht komen, is er voldoende om de kijker te verontrusten en aan het denken te zetten. De hoogtepunten van de film spelen zich op en rond de tv-set af. Na een terughoudende start besluit Cheryl het verleidingsspelletje mee te spelen en krijgen we heel vermakelijke vragenrondes met de 3 potentiële partners. Entertainend, al is het met een donker randje omdat je als kijker doorhebt dat ze recht in de armen van de seriemoordenaar wordt gedreven.

Samen met haar DOP Zach Kuperstein levert Kendrick eveneens een aantal fraaie shots af. Vooral de momenten waarop we de confrontatie tussen Alcala en zijn slachtoffers door een raam of een trap waarnemen, verhogen het effect van de gruweldaden. Uiteindelijk laat Anna Kendrick met Woman of the Hour zien dat ze ook talent heeft voor het filmmaken en creëert ze een geslaagd portret over de horror van het dagelijkse leven van de vrouw, maar voegt ze er bij momenten ook haar typische komische touch aan toe.


Genre: misdaad, drama, mysterie
Jaar: 2024
Regisseur: Anna Kendrick
Cast: Anna Kendrick, Daniel Zovatto, Tony Hale, Nicolette Robinson
Land: Verenigde Staten
Speelduur: 95 minuten

Related posts