Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BEN IS BACK
BEN IS BACK (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BEN IS BACK 

Ben is een charmante 19-jarige kerel, maar ligt door zijn drugsverslaving met zichzelf en zijn omgeving in de knoop. Hij werkt in een ontwenningscentrum aan zijn verslaving. Wanneer hij tijdens de kerstdagen onverwachts terugkeert naar zijn liefhebbende familie, wordt hij door zijn moeder met open armen ontvangen. De liefde voor Ben is onvoorwaardelijk, maar ze leert al snel dat hij nog steeds een gevaar is voor zichzelf en voor haar gezin. Binnen een turbulente 24 uur doet Holly er alles aan om te voorkomen dat haar gezin uiteenvalt.

Ben Is Back is geschreven en geregisseerd door Peter Hedges (scenarist van What’s Eating Gilbert Grape?, About A Boy en Pieces Of April). Voor Ben Is Back castte hij zijn eigen zoon en fel rijzende ster Lucas Hedges die je zeker kent van Anesthesia, Lady Bird, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Manchester By The Sea en Boy Erased waarvoor hij trouwens een Oscarnominatie op zak stak als Beste Acteur.

Julia Roberts trekt ook een groot deel van de lakens naar zich door de meeslepende manier waarop ze de hoofdrol van Holly, een sentimenteel verscheurde moeder die haar dierbaar mikadogezin koste wat het kost wil redden, invult.

De fel bewegende camera valt op en is zeker een pluspunt voor dit uit het leven gegrepen drama. Ben Is Back is overtuigend, realistisch, rauw, tragisch en straf familieportret doch wel een tikkeltje te sentimenteel en te keurig. Ben Is Back doet beslist denken aan A Beautiful Boy, Felix Van Groeningens gelijklopende drugsverslavingsbiopic en dat is alvast een positieve referentie.

GENRE: drama
JAAR: 2018
REGISSEUR: Peter Hedges
CAST: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton             , Rachel Bay Jones
LAND : USA

Related posts