Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BIG BAD MAMA
ANGIE DICKINSON in BIG BAD MAMA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BIG BAD MAMA 

Een van de leukste franchise uit het B-filmsegment van de jaren 70 was de Mama-reeks. Het begon allemaal in 1970 met het door Roger Corman geregisseerde Bloody Mama met Shelley Winters in de titelrol. Corman bleef financieel aan roer voor de sequel Big Bad Mama maar liet het draaien ervan over aan Steve Carver die in de jaren nog een paar films met Chuck Norris zou maken.

Deze keer werd de hoofdrol gegeven aan Angie Dickinson die met haar rol volgens het bedenkelijke boek Son of Golden Turkey Awards van Harry en Michael Medved een nominatie kreeg voor “The Most Embarrassing Nude Scene in Hollywood History”. Het zijn maar woorden op papier want het publiek lustte er wel pap van en dat werd bekroond met een derde film Crazy Mama.

ANGIE DICKINSON in BIG BAD MAMA (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal speelt zich af in 1932 in Texas tijdens de drooglegging. Wilma McClatchie (Angie Dickinson) neemt de smokkelhandel van haar overleden minnaar over, samen het haar twee jonge nymfomane dochters Polly (Robbie Lee) en Billie Jean (Susan Sennett). Hun handeltje wordt vlug bezegeld met de tommy gun en tijdens hun gewelddadige route komen ze zowel de gangster Fred Diller (Tom Skerritt) en de oneerlijke gokker William J. Baxter (William Shatner) tegen.

Deze film die amper twintig dagen gedraaid werd is een soft-erotische versie van Bonnie & Clyde. De actiescènes zijn kolderiek met een hoog slapstickgehalte. Geweld die afgelost wordt met een paar achtervolgingen, maar vooral met zeer veel bloot. Alle drie hoofdactrices gaan gewillig uit de kleren en de jonge dochters hadden er niets op tegen om de minnaar van hun moeder te delen. 

Volgens regisseur Steve Carver had Angie Dickinson er ook geen problemen mee dat de crew op de set te bleef tijdens het filmen van haar seksscène met Tom Skerritt, maar William Shatner stond erop dat alle gepeperde scènes met hem uit de film werden geknipt. Big Bad Mama is best wel leuk, ook al is het duidelijk dat de klemtoon op het naakt lag.

GENRE: actie, misdaad
JAAR: 1974
REGISSEUR: Steve Carver
CAST: Angie Dickinson, William Shatner, Tom Skerritt, Susan Sennett, Robbie Lee, Noble Willingham, Dick Miller
LAND : USA

Related posts