Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Jessie Buckley in film over Shakespeare
JESSIE BUCKLEY in MEN (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Jessie Buckley in film over Shakespeare 

Regisseur Chloé Zhao heeft voor haar volgende film Hamnet twee zwaargewichten aan de haak geslagen: Jessie Buckley en Paul Mescal. Ze zijn namelijk beiden in gesprek om een rol te spelen.

Hamnet wordt een historische fictiefilm William Shakespeare die het verhaal vertelt van zijn vrouw Anne  Hathaway, en is vooral gericht op de dood van de zoon van het echtpaar Hamnet die in 1596 op 11-jarige leeftijd stierf en waarvan  gespeculeerd wordt dat hij een inspiratiebron was voor Shakespeares toneelstuk Hamlet. De specifieke details over de personages van Buckley en Mescal werden niet bekendgemaakt.

Hamnet is gebaseerd op een New York Times-bestseller uit 2020 van auteur Maggie O’Farrell. Zhao schrijft het scenario samen met O’Farrell.

Paul Mescal werd onlangs genomineerd voor een Oscar voor Aftersun en is in geen tijd uitgegroeid tot een van de meest gevraagde acteurs met onder andere een rol in Ridley Scott’s Gladiator-sequel, maar ook in Richard Linklater’s Merrily We Roll Along en in Gareth Evans’ Foe.

Ook Jessie Buckley is na haar Oscarnominatie The Lost Daughter aan een blitzcarrière bezig, met onder meer Women Talking en I’m Thinking of Ending Things. Haar volgende rol is in de sci-fi Fingernails van regisseur Christos Nikou en in Wicked Little Letters waarin ze opnieuw samen speelt met Olivia Colman.

Bron : Indiewire

Related posts