Subscribe Now
Trending News

Blog Post

COMPAGNONS
(c) The Movie Database
Flashback

COMPAGNONS 

Naëlle is 19 jaar, leeft in de sociale woonwijk Bellevue in Nantes, is gepassioneerd door streetart, maar draagt een rugzak vol complexe en nefaste sociale en familiale ervaringen. Ze wordt verplicht om een re-integratieproject te volgen, wil ze strenge gerechtelijke straffen ontwijken. Zo komt ze terecht in het Maison des Compagnons de Nantes, een heel  aparte omgeving die stijf staat van strikte tradities, dogmatische codes en uitmuntend vakmanschap met als doelstelling een positieve overdracht tussen generaties te bevorderen. Naëlle ontmoet tijdens een workshop Paul, een uitstekend en ervaren glas-in-loodkunstenaar. Hij stemt toe om te fungeren als mentor van het introverte, onzekere en rebelse meisje op proef. Deze relatie heeft een invloedrijke impact op hen.

De in 1967 in Lyon geboren scenarist/regisseur François Favrat (Le Rôle de sa Vie) levert met Compagnons een boeiend feel-good annex coming-of-age-drama af waarin heel sterk wordt geacteerd door het trio Agnès Jaoui, Pio Marmaï en de jonge rijzende ster Najaa Bensaid.

Favrat zoomt bovendien vakkundig in op twee verschillende milieus en gidst je discreet door het harde leven in een sociaal achtergesteld milieu en het bijna rigide wereldje van een ‘metgezellen’-gemeenschap. Fascinerend.


GENRE: drama, arthouse
JAAR: 2021
REGISSEUR: François Favrat
CAST: Agnès Jaoui, Pio Marmaï, Najaa Bensaid, Soriba Dabo, Youssouf Wague, Yanis Bouhris             
LAND : FRANKRIJK

Related posts