Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Erepalm voor Michael Douglas
MICHAEL DOUGLAS in BASIC INSTINCT (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Erepalm voor Michael Douglas 

Michael Douglas krijgt dit jaar de erepalm op het filmfestival van Cannes. Het festival brengt een eerbetoon aan de acteur. Tijdens de openingsceremonie op 16 mei krijgt hij zijn prijs.

“Het is altijd een verademing om in Cannes te zijn, dat al lang een prachtig platform biedt voor artistieke durvers. Vanaf mijn eerste keer in 1979 voor The China Syndrome tot aan Behind the Candelabra in 2013, heeft het festival me er altijd aan herinnerd dat de magie van film niet alleen zit in wat we op het scherm zien, maar ook in het vermogen om mensen over de hele wereld te raken. Na meer dan 50 jaar in het vak is het een eer om terug te keren naar de Croisette om er het Festival te openen en zo onze gedeelde wereldtaal van de film te omarmen.” zei Douglas.

Als onderdeel van het eerbetoon zal het festival een nog niet eerder uitgebrachte documentaire Michael Douglas, The Prodigal Son van Amine Mesta vertonen.

Douglas heeft een lange geschiedenis met het Cannes-festival. Hij was voor het eerst op de Croisette tijdens de 32e editie samen met regisseur James Bridges en co-sterren Jane Fonda en Jack Lemmon voor de première van The China Syndrome. In 1992 stond Douglas naast Sharon Stone en Paul Verhoeven op de Croisette voor het debuut van Basic Instinct, en ook in 1993 was hij er voor Joel Schumacher’s Falling Down. De laatste keer dat hij in Cannes was, was in 2013 voor Steven Soderberghs Behind the Candelabra. Eerdere winnaars van de ereprijs waren onder meer Forest Whitaker, Jodie Foster en Bernardo Bertolucci. 

Bron : Deadline

Related posts