Subscribe Now
Trending News

Blog Post

GUARDIANS OF THE GALAXY: VOLUME 3
Guardians of the Galaxy volume 3 (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

GUARDIANS OF THE GALAXY: VOLUME 3 

De Guardians komen nog een allerlaatste keer samen om de galaxy te redden. Peter Quill, aka Star-Lord, is nog steeds aan het bekomen van het verlies van Gamora na de gebeurtenissen uit Endgame. Ze proberen een rustig leven te leiden op hun thuisbasis ‘Knowhere’, tot ze plots in aanraking komen met Rocket zijn verleden. Om het leven van hun vriend te redden, vliegen ze de hele ruimte af op zoek naar waar hun harige wasbeer vandaan komt.

Eerlijk is eerlijk, de Marvel-films van de afgelopen jaren waren geen memorabele films of konden het niveau van Avengers: Endgame en Spider-man: No Way Home niet evenaren. Met Guardians of the Galaxy: Volume 3 komt daar eindelijk verandering in. James Gunn weet de kijkers weer de volle 2 uur en 30 minuten te entertainen met de nodige actie, humor en uiteraard een nieuwe Awesome Mix, die de rode draad doorheen de film speelt.

Het grote verschil met de vorige films is dat Volume 3 een diep en emotioneel verhaal verteld waarbij de zakdoeken soms naar boven moeten komen. Wat ook een pluspunt is, is dat je niet het hele Marvel Universe moet herbekijken om alles te begrijpen. Iets wat de laatste jaren toch vaak voor verwarring zorgde. Dit maakt van Guardians of the Galaxy: Volume 3 één van de meest toegankelijke Marvel-films sinds jaren.

Marvel heeft er een goede zaak aan gedaan om James Gunn opnieuw aan te werven voor deze film. Hij was eerder ontslagen naar aanleiding van een offensieve tweet. Dave Bautista, die Drax speelt in de film, steunde Gunn en dreigde om zelf op te stappen indien de regisseur niet terug zou komen. Bautista tweette zelf dat Gunn één van de meest lieve en empathische personen is die hij ooit ontmoet heeft. En zo geschiedde. Volume 3 introduceert ons ook aan het nieuwe personage: Adam Warlock, waarvan we veel moeten verwachten in de toekomstige Marvel-plannen. Jammer genoeg voelde dit personage heel onderontwikkeld aan. Alsof de schrijvers nog niet goed wisten wat er mee aan te vangen. Iets wat vreemd lijkt, aangezien ze gepland hadden om hem al in Guardians of the Galaxy: Volume 2 te introduceren. James Gunn heeft zijn scènes toen geschrapt, omdat hij vond dat er al te veel nieuwe personages de intrede deden.
Kortom: de nieuwe Guardians-film brengt eindelijk terug de kwaliteit naar het MCU waar ze zo veel jaren om bekend stonden. Verwacht een coole actiefilm, een lach en een traan en fantastische muziek. Wij raden aan om deze zeker in de cinema te gaan kijken en niet te wachten tot deze beschikbaar komt op Disney Plus. Het is de beste Marvel-film sinds Spider-man: No Way Home. Reden te meer om hem zo snel mogelijk te gaan bekijken. I am Groot.


Regie: James Gunn
Cast: Chris Pratt, Zoe Saldaña, Bradley Cooper, Dave Bautista
Jaar: 2023
Land van oorsprong: USA

Related posts