Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Jan Verheyen en Lien Willaert kiezen deze keer steevast voor de thriller
ANNA DRIJVER in HET GEHEUGENSPEL (c) KFD
Nieuws

Jan Verheyen en Lien Willaert kiezen deze keer steevast voor de thriller 

Op 17 mei komt Het Geheugenspel, de nieuwste film van Jan Verheyen en Lien Willaert, in de bioscoop. Na de teenromcom Bittersweet Sixteen en het harde drama Red Sandra, kiest het regisseursduo deze keer voor een bloedstollende thriller.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van het Britse schrijversduo Nicci French waarvan 350.000 exemplaren in Nederland en België over de toonbank gingen. Opmerkelijk is dat het de allereerste bioscoopverfilming wordt van een boek van Nicci French. Bovendien bestaat de nieuwe film van Verheyen-Willaert uit een Belgisch/Nederlandse cast met als voornaamste namen Anna Drijver, Maarten Heijmans, Louis Talpe, Meral Polat, Vic De Wachter, Gert Winckelmans en Gilda de Bal.

De film speelt zich af op het landgoed van de familie Deridder waar het lijk wordt gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

Related posts