Subscribe Now
Trending News

Blog Post

En de volledige Cannes-jury is…
BRIE LARSON in CAPRAIN MARVEL (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

En de volledige Cannes-jury is… 

De leden van de officiële competitiejury op het 76e filmfestival van Cannes dat loopt van 16 tot 27 mei, onder voorzitterschap van de Zweedse filmmaker Ruben Östlund, zijn nu allemaal bekend gemaakt. De jury bestaat in totaal uit negen leden.

Er zijn vier vrouwen bij betrokken, de Amerikaanse actrice-regisseuse Brie Larson (winnares van de Oscar voor Beste Actrice in 2016 voor Room), de Franse filmmaker Julia Ducournau (Palme d’Or in 2021 met Titane), Maryam Touzani en de Brits-Zambiaanse regisseur Rungano Nyoni die in 2017 bekendheid verwierf met I Am Not a Witch.

Ook de Amerikaanse acteur Paul Dano (vorig jaar te zien in The Batman en The Fabelmans), Denis Ménochet, de Argentijnse regisseur Damián Szifrón (Wild Tales) en de Afghaanse filmmaker Atiq Rahimi die in 2004 een prijs won in Un Certain Regard met Earth and Ashes zullen bepalen wie de Palm D’Or in 2023 zal krijgen.

De jury van Un Certain Regard zal worden voorgezeten door John C Reilly. De jury van de Caméra d’or wordt voorgezeten door Anaïs Demoustier, die wordt bijgestaan door acteur Raphaël Personnaz, DoP’er Nathalie Durand, schrijver-regisseur Mikael Buch, Sophie Frilley en journalist Nicolas Marcadé.

Related posts